Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
Kereskedelemre vonatkozó szabályok
Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által előállított termékeket forgalmazza. Az üzlethelyiségre működési engedélyt kell kérni. A kérelmet az helyi polgármesteri hivatal illetékes osztályához kell beadni.
Csomagküldő, webkereskedelem: ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint egy hagyományos kereskedelmi egységre azzal a kivétellel, hogy nem kell üzlethelyiséget fenntartani. Csomagküldő kereskedelem az „tevékenység, amelynek során a kereskedő kizárólag a termék ismertetőjét juttatja el bármely formában a vásárlóhoz vagy reklámban hívja fel a figyelmet a termékre, és az ismertető vagy reklám alapján kiválasztott és megrendelt terméket szállítja (szállíttatja) a megjelölt címre."
A kereskedelemről szóló törvény: Kereskedelmi törvény.
Egy termék vagy termékcsalád forgalmazása előtt mindenképpen célszerű felvenni a kapcsolatot a gyártóval, hiszen az általa gyártott termék forgalmazásáról neki van joga dönteni (gyakoriak például a kizárólagos képviseletek, forgalmazói jogok).
Tudjon meg többet a fenti témáról a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány honlapján:
 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.