A vállalkozás alapításakor a vállalkozást alapítóknak áfa-nyilatkozatot kell tenniük. Az adóhatóság ez alapján határozza meg a vállalkozás adószámát. Ha a vállalkozás alanya az áfának, akkor...
Ajánlott oldalak
Foglalkoztatást könnyítő lehetőségek
A START-kártyával rendelkező munkavállaló esetében a munkaadónak csökkentett járulékfizetési kötelezettsége van, mert annak egy részét átvállalja az állam. Típusai:

START Kártya - kiváltására jogosult, aki a huszonötödik életévét, felsőfokú végzettség esetén a harmincadik életévét még nem töltötte be, a tanulmányainak befejezését követően első ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt, és e jogviszony létesítését megelőzően megbízási szerződés, vállalkozási szerződés alapján vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát. START Plusz Kártya - A GYES, GYED, GYET, valamint ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül (365 nap), illetve a GYES melletti munkavégzés, továbbá a tartósan álláskereső személyek (min. 12 hónapja regisztrált álláskereső) esetén váltható ki. START Extra Kártya - Aki az 50. életévét betöltötte, vagy életkorra való tekintet nélkül legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik.

Bővebben: Állami Foglalkoztatási Szolgálat. Egyéb támogatási lehetőségek: ÁFSZ.
Tudjon meg többet a fenti témáról a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány honlapján:
 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.