Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
A vállalkozó és én
Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni.

Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM EGYENLŐ ÉN. Akkor sem, ha egyéni vállalkozásról van szó. Ha vállalkozók leszünk, az egyfelől jelenti azt, hogy magunkat foglalkoztatjuk, másfelől pedig viszünk egy üzletet a maga minden örömével és bánatával. Magánszemélyként tulajdonképpen a vállalkozásunk alkalmaz minket, ahonnan nekünk jövedelem jár, mint bármely más munkahely esetében, ami után az esetek többségében meg kell fizetni a járulékokat. Soha nem szabad összekeverni a vállalkozás nyereségét a bérünkkel (ami a vállalkozás szempontjából csak egy a sok költség közül). Vagyis vállalkozóként egyik zsebünkbe jön a vállalkozás nyeresége, a másikba a bérünk. A vállalkozásban forgó pénzt éppen ezért, nem szabad, sőt tilos úgy kezelni, mintha a háztartás kasszáját gyarapítaná, annak a nyilvántartásáról és arról, hogy mit kezdhetünk azzal a pénzzel az adójogszabályok és a számviteli törvény nagyon szigorúan rendelkeznek. Fontos, hogy minden a házipénztárhoz és a céges folyószámlához kötődő tranzakció mellett legyen a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó számla, ami igazolja a pénzáramlást.
Tudjon meg többet a fenti témáról a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány honlapján:
 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.