Tisztelt Ügyvéd Úr!
A segítségét kérném!
Nagyon nagy bajban vagyok. Nagyon sok adósságom jött össze,sajnos a válság miatt tavaly ilyenkor mindennel elcsúsztam. Már egy éve nem tudom fizetni a rezsiszámláimat,a lakástörlesztés az egyetlen,amit igyekszem rendesen fizetni.
A havi nettó jövedelmem 103 ezer forint,ebből jelenleg levonnak árfolyamtól függően lakáshitelre 57 és 67 ezer forint körül.
Van egy banki tartozásom,ami 11.000.-forint,de ha elmaradok eggyel,a következő hónapban a dupláját kell kifizetnem. Van egy illeték fizetési kötelezettségem is,amire részletfizetést kértem,ez 650.000.-forint. Kértem ugyan részletet,de,hogy miből fogom kifizetni????
Férjhez mentem szeptemberben,de sajnos szétköltöztünk a férjemmel,mert nem úgy alakultak a dolgok,ahogy szerettük volna.
Mindenhonnan Bírósági fizetési meghagyások,fenyegetések jönnek,amit meg is értek,csak nem tudok mit tenni...
3 hete kaptam egy szívinfarktust,ráadásul 3 hónapig táppénzen fogok élni.
Élni? Van mikor kajára nem jut pénzem.
Kérem,segítsen kitalálni,mit tegyek,mert már az infarktuson kívül az idegösszeomlás is fenyeget. Képtelen vagyok ennyi terhet cipelni. Az össz tartozásom,kb.1 millió forint. Senkitől nem kapok segítséget. Egyszer írtam az Önkormányzatnak,adtak 20,000.-forintot. Hát...sokra nem mentem vele.
Amúgy tisztességesen dolgozó asszisztens vagyok. 45 éves.
Ha tud,nagyon kérem,segítsen!!!!!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel és köszönettel!
K.né Éva
Dr. Freidler Gábor válasza
2010-02-03 15:45
Tisztelt Asszonyom, Kedves Éva,
Sajnos én sem tudok többet mondani, mint kollégám, Redl ügyvéd úr.
A banki tartozásait illetően javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a pénzintézettel, és kérje tartozásai átütemezését, olyan megoldás megtalálását, amely a törlesztőrészlet csökkentésével könnyítene terhein.
Érdemes lenne személyesen felkeresni az önkormányzat szociális osztályát, és megérdeklődni, hogy jövedelmi-vagyoni viszonyai alapján jogosult-e rendszeres vagy egyszeri segélyre, pénzbeli vagy természetbeni juttatásra.
Dr. Freidler Gábor