APEH üzemanyagköltség-elszámoló árak (Ft)
Az árfolyam diagram megjelenítéséhez minimum 8.0 flash verzió szükséges.
Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Elsődleges szakterületem a személyes adatok védelméhez való jog; az adatvédelem, a titokvédelem, a közérdekű adatok nyilvánossága és az elektronikus kereskedelem. www.freidler.hu EZEN A FÓRUMON KIZÁRÓLAG VÁLLALKOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKET VÁROK!
Dr. Freidler Gábor
ügyvéd
Bejegyzések: 49
első 1 |  2 |  3 |  4 |  5   utolsó
IBI kérdése
2010-02-24 20:09
Ismerősöm nevében kérdezek . válás után a volt feleség elmaradt gyermek tartásdíjat követel olyan időszakra is ami ki lett fizetve ,a pénz banki utalással lett fizetve csak nem lett rávezetve konkrétan ,hogy az gyermek tartás .. A volt férj segélyből él a tartásdíj 10000ft per hó .a segély összege 28000ft ez az ősszeg megélhetésre sem elég kérdésem köteles e az apa tartásdíjat fizetni ,igaz a gyermek kiskorú .2008-ban volt a válás az apa fontolgatja ,hogy per újra felvételt kér mert az anya a gyermek láthatását nem biztosítja igaz nagy a távolság de ő nem hajlandó a gyermeket még fél útig sem elhozni korlátozza a gyermeket abban is ,hogy telefonon kapcsolatot tudjanak tartani pedig a gyermek mindig úgy van vissza hívva :kérdés mit tehet az apa ? A házasság a volt feleség félre lépése végett bomlott fel . hátra hagyott egy csomó kí nem fizetett számla tartozásokat amit a volt férj a mai napig törleszt vissza menőlegesen is .Korlátozza a közös ingatlan eladásban a volt feleség a mai napig is állandó lakosként van bejelentve az ingatlanba .Viszont ő fizetni semmit nem hajlandó .Tisztelettel IBOLYA
Dr. Freidler Gábor válasza
2010-02-25 08:56
Tisztelt Ibolya,

A gyermek tartási kötelezettsége független a házasság felbontásának körülményeitől, okától. Vagyis a tartásdíjat nem a gyermeket nevelő szülőre, hanem a gyermekre tekintettel kell fizetni.

Amennyiben ismerőse megfizette a tartást, azt az átutalások bizonylataival, banki számlakivonatokkal tudja igazolni, függetlenül attól, hogy az utalás közleményében szerepelt-e utalás a tartásra, vagy sem. Ebben az esetben a volt feleségnek kellene bizonyítania, hogy az utalás más követelés kielégítését szolgálta - ha erre nem képes, nem tudja a kérdéses időszakra követelni a tartást.

Az, hogy a volt házatárs jelenleg nem rendezi számláit, független a házasság felbontásától, ismerőse polgári eljárásban tudja igényét érvényesíteni: közös tulajdonú ingatlan esetében nem a tulajdonosoknak, hanem a használóknak kell fizetni a közüzemi költségeket (kivéve ha eltérő megállapodás született). Ha ennek a kötelezettségnek a volt feleség nem tesz eleget, a rá eső rész tőle követelhető. Ugyanez a helyzet a "hátrahagyott" tartozásokkal kapcsolatban is. Ha ezek a házastársakat közösen terhelték, akkor az ismerőse a volt feleségre eső részt követelheti.

A láthatás körülményeit illetően javaslom, forduljon gyámhatósághoz.

Üdvözlettel,
dr. Freidler Gábor
BIZSU kérdése
2010-02-20 21:14
TISZTELETEM ÜGYVÉD ÚR.

A LÁNYOM ÉS AZ UNOKÁM NEVÉBEN SZERETNÉK KÉRDEZNI ÖNTŐL HA LEHET.AMI A LÉNYEG.A LÁNYOM ÉS AZ ÉLETTÁRSA ÚTJUK SAJNOS SZÉTVÁLTAK.DE ENNEK ELLENÉRE A VOLT PÁRJA NEM HAGYJA BÉKÉN.ARRA HIVATKOZVA HOGY A KILENC HÓNAPOS KISGYERMEKET NEKI IS VAN JOGA LÁTNI.DE MÁR A NAGY SZÜLŐK IS EZZEL FENYEGETŐZNEK MÁR DE NAGYON ERŐSZAKOSAN.EZ TERMÉSZETESEN ÍGY IS VAN.NINCS IS TŐLÜK ELTILTVA.AMI A FŐKÉRDÉS:A BÍRÓSÁGI VÉGZÉSIG KÖTELES-E A LÁTHATÁST BETARTANI A LÁNYOM.VAGY AKKOR HA IGEN MILYEN ÉS MENNYI AZ IDEJE.......NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM.
2010-02-21 11:13
Tisztelt Hölgyem/Uram,

Kérdéséből nem derül ki, hogy leánya volt élettársa "hivatalosan" apja-e a gyermeknek, vagy a bírósági eljárás éppen ennek megállapítására irányul. Mindaddig, amíg nincs az Ön lányát a láthatás engedésére kötelező bírósági határozat, addig nincs is ilyen jellegű kötelezettség.

A gyermek érdekét az ilyen jellegű eljárásokban minden más érdek elé kell helyezni. Amennyiben a volt élettárs, illetve szülei agresszívan, nem együttműködően lépnek fel, javaslom, forduljanak a gyámhatósághoz.

Üdvözlettel,
Dr. Freidler Gábor
ZSOKA53 kérdése
2010-02-09 15:36
Tisztelt ügyvéd úr! Menyem 2008-ban szabadfelhasználású kölcsönt vett fel a lakásom a jelzálog fedezet mivel nem fizet tőlem kérik a részleteket én ki is fizettem eddig! Kérdésem: a bank ennek ellenére semmilyen felvilágosítást nem ad jogosan jár el a bank????Válaszát előre is köszönöm! Tisztettel Zsoka
2010-02-10 09:50
Tisztelt Asszonyom,

Ahogy Redl ügyvéd úr írta: kérdés, hogy Ön milyen minőségben szerepel. Ha Ön kezes, akkor a bank jogosan követeli Öntől a fizetést. A jelzálog az ingatlant terheli, így a bank - ha más módon nem képes a tartozást behajtani - végrehajtást vezethet az ingatlanra.

A bankkal írásban vegye fel a kapcsolatot. A menyét rá kell bírni a fizetésre, ugyanis ha ezt elmulasztja, és a végrehajtás során sor kerül az ingatlan értékesítésére, az Ön "kára" nagyobb lesz, mint a fizetendő összeg.

Üdvözlettel,
Freidler Gábor
zsola06 kérdése
2010-02-08 13:13
jónapot.volna egy olyan gondom,hogy volt előfizetésem a pannonál,2db.ezt munkanélküliség miatt nem tudtam fizetni,és kikapcsolták a 2 hivoszámot.novemberben kiküldtek egy 56ezres számlát,és azt most januárban elkezdtem apránként fizetgetni.ahogy ezt elkezdtem,kb2hete kijött egy levél,egy behajtó cégtöl,hogy fizessek a pannonnak közel160ezer forintot,mert h ködbér is van a hüségnyilatkozatra,külömben beperelnek.kérdéseim azok lennének,h ha én többmint egy évig elöfizető voltam,miért fizettetik ki velem a 2éves hüséget?ez nem időarányos lenne?meg arol volt szó hogy 3dik személynek nem adhatják ki az adataimat,erre egy 3,fél küldte a levelet.hol az adatbiztonság?szerintem a pannonnak kelett volna beperelni,nem kiadni az adataimat.nem?bár nem vok jogtanult,ezért kérném a segítségét.előre is köszönöm.maradok tisztelettel:váczi zsola.
2010-02-08 16:28
Tisztelt Uram,

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény alapján az előfizető adatai átadhatók annak a félnek, aki a követelés kezelését végzi.

A kötbért illetően: a szolgáltatók a hűségnyilatkozatokhoz ezt rendszerint társítják. Így ha Ön kötelezettséget vállalt a két évre, és az előfizetés azért szűnt meg, mert a számláit nem fizette, a kötbért a szolgáltató jogosan követeli.

A kérdés megítélése elsősorban attól függ, hogy Ön az előfizetői szerződésében mire vállalt kötelezettséet.

Üdvözlettel,
Dr. Freidler Gábor
Stefan kérdése
2010-02-06 20:50
Tiszteletem ügyvéd úr .

2005 benn vásárolt autó aminek a fele lett befizetve Németországban dolgozott
pénzünkből az autó teljes ára 12M 6 lett befizetve a többi részlet, papírokkal alátámasztva a befizetés és az apeh pedig követel 6M Eltitkolt jövedelem címen.
Azt szeretném kérdezni hogy mi lenne a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszát .
2010-02-07 12:47
Tisztelt Kérdező,

Konkrét adatok hiányában nem tudok egyértelmű választ adni. Az adóhatóságnak a követelését bizonyítania kell, vagyis határozatában meg kell neveznie, hogy milyen jogalappal állapítja meg a jövedelem eltitkolását. Ebben az esetben Önök igazolni tudják, hogy a jövedelem adózottan került Önökhöz, és ennek sorámn az irányadó jogszabályokat betartották.

Üdvözlettel,
Dr. Freidler Gábor
Mariann kérdése
2010-02-05 16:40
Tisztelt Ügyvéd Úr!

A férjemnek van egy vállalkozása, de az APEH-nek tartozunk 4 millió forinttal. Minden ingatlanunk két néven van és most az APEH elvesz mindenünket. Banki kölcsönt nem kapunk, részletfizetést az APEH nem adott. Azt szeretném megtudni, hogy kérhetek-e türelmi időt, amég eladom a lakásomat, amit jelzálogkölcsön van. Milyen lehetőségek vannak, hogy a másik ingatlant (a vállalkozás telephelye) ne kelljen eladni, hogy legyen hol laknunk?

Válaszát megköszönve, tisztelettel:
Sántáné B. Marianna
2010-02-07 12:45
Tisztelt Asszonyom,

Az adóhatóság a végrehajtási eljárás során elsősorban a lefoglalt vagyontárgyak - jelen esetben: ingatlan - árverés útján történő értékesítésével gondoskodik a határozatban meghatározott összeg "beszedéséről". A törvény alapján ugyanakkor a végrehajtás nem irányulhat az adós minden vagyonára, csak annyi vagyontárgy vonható végrehajtás alá, amennyi a végrehajtandó összeg fedezésére elegenedő. Önök a végrehajtási eljárás során is megfizethetik tartozásukat, az ingatlan értékesítését azonban ellehetleníti, ha végrehajtási eljárás alá vonják.

Az adóhatóságtól kérhetnek részletfizetést, fizetési halasztást, ez utóbbi esetben megkísérelhetik az ingatlan értékesítését. Amennyiben az első ingatlan értékesítése a tartozást fedezi, a másik ingatlan árverésére nem kerülhet sor.

Javaslom, a vérgehajtási eljárásban való képviselete érdekében forduljon ügyvédhez.

Üdvözlettel,
Dr. Freidlert Gábor
Dred kérdése
2010-02-04 20:11
csak aszt szeretném kérdezni hogy a munkahelyemen kijott egy olyan nyomtatvány ,hogy ha kimegyek wc-re beirják a nevem és bekarikazzák az idöt medtöl meddig voltam kint.....egyenlöre nemtudjuk miert ez ...nem sérti ez igyis a jogainkat?

elöre is köszönöm...
2010-02-05 13:19
Tisztelt Kérdező,

Ez a "rendelkezés" súlyosan jogsértő. A munkavállaló alapvető, alkotmányban biztosított jogait - emberi méltóságát, személyes adatai védelméhez való jogát - sérti. A munkáltatónak jogában áll meghatározni a munkavégzés szabályait, de csak a törvényes keretek között és csak a munkavállaló jogainak tiszteletben tartásával.

A munkáltató tehát nem végezhet ilyen célú adatkezelést.

A súlyosan jogsértő gyakorlat akár a munkavállaló rendkívüli felmondásának is alapja lehet.

A jogsértő eljárás miatt fordulhatnak az adatvédelmi biztoshoz, aki eljárása során nem fedi fel a panaszos kilétét.

Üdvözlettel,
Dr. Freidler Gábor
vicmic64 kérdése
2010-02-02 21:49
Tisztelt Ügyvéd Úr!

A segítségét kérném!
Nagyon nagy bajban vagyok. Nagyon sok adósságom jött össze,sajnos a válság miatt tavaly ilyenkor mindennel elcsúsztam. Már egy éve nem tudom fizetni a rezsiszámláimat,a lakástörlesztés az egyetlen,amit igyekszem rendesen fizetni.
A havi nettó jövedelmem 103 ezer forint,ebből jelenleg levonnak árfolyamtól függően lakáshitelre 57 és 67 ezer forint körül.
Van egy banki tartozásom,ami 11.000.-forint,de ha elmaradok eggyel,a következő hónapban a dupláját kell kifizetnem. Van egy illeték fizetési kötelezettségem is,amire részletfizetést kértem,ez 650.000.-forint. Kértem ugyan részletet,de,hogy miből fogom kifizetni????
Férjhez mentem szeptemberben,de sajnos szétköltöztünk a férjemmel,mert nem úgy alakultak a dolgok,ahogy szerettük volna.
Mindenhonnan Bírósági fizetési meghagyások,fenyegetések jönnek,amit meg is értek,csak nem tudok mit tenni...
3 hete kaptam egy szívinfarktust,ráadásul 3 hónapig táppénzen fogok élni.
Élni? Van mikor kajára nem jut pénzem.
Kérem,segítsen kitalálni,mit tegyek,mert már az infarktuson kívül az idegösszeomlás is fenyeget. Képtelen vagyok ennyi terhet cipelni. Az össz tartozásom,kb.1 millió forint. Senkitől nem kapok segítséget. Egyszer írtam az Önkormányzatnak,adtak 20,000.-forintot. Hát...sokra nem mentem vele.
Amúgy tisztességesen dolgozó asszisztens vagyok. 45 éves.
Ha tud,nagyon kérem,segítsen!!!!!
Előre is köszönöm!

Tisztelettel és köszönettel!
K.né Éva
2010-02-03 15:45
Tisztelt Asszonyom, Kedves Éva,

Sajnos én sem tudok többet mondani, mint kollégám, Redl ügyvéd úr.

A banki tartozásait illetően javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot a pénzintézettel, és kérje tartozásai átütemezését, olyan megoldás megtalálását, amely a törlesztőrészlet csökkentésével könnyítene terhein.

Érdemes lenne személyesen felkeresni az önkormányzat szociális osztályát, és megérdeklődni, hogy jövedelmi-vagyoni viszonyai alapján jogosult-e rendszeres vagy egyszeri segélyre, pénzbeli vagy természetbeni juttatásra.

Dr. Freidler Gábor
első 1 |  2 |  3 |  4 |  5   utolsó

2009-2012 Copyright © Sikeres.hu - Generál Média Publishing Kft.