Ügyfélszolgálat az új szabályok miatt
2010-08-10 12:17
Augusztus 1-jét követően egyszerűsödtek, módosultak az idény-, illetve az alkalmi foglalkoztatás szabályai. A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolitikai Államtitkársága átmeneti jelleggel ügyfélszolgálatot állított fel, hogy a hatályba lépett újításokkal kapcsolatos tisztázatlan kérdésekre választ kapjanak az érdeklődők.

Mint azt korábbi cikkünkben hírül adtuk, 2010. augusztus 1-jét követően az idény- és alkalmi munkavállalásra vonatkozó törvénykezést módosították. A mezőgazdasági, idegenforgalmi idénymunka és alkalmi munka új szabályozására az adminisztrációs terhek könnyítése és az ésszerűbb foglalkoztatási szabályok miatt volt szükség, azonban több jogértelmezési kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban, melyekkel az érintettek nem tudtak hová fordulni.

A tisztázatlan kérdésekkel és értelmezési problémákkal ezentúl külön ügyfélszolgálathoz fordulhatnak a vállalkozások és munkavállalók egyaránt. Az ügyfélszolgálati munkatársak az alkalmimunka@ngm.gov.hu e-mail címen várják a tanácsra szorulók leveleit, vagy a helyi tarifával hívható 185-ös telefonszámon is érdeklődhetnek az érintettek. A témában eddig felmerült kérdések megtekintésére is lehetőség nyílik majd ITT egyenlőre azonban ez az oldal még nem elérhető.