Megdöbbentő grafikonok!?
2011-08-10 08:15
Összegyűjtöttünk néhány számunkra igen érdekes grafikont, melyekből talán sok mindenre lehet következtetni. Konkrét számokat látunk például arról, hogy Európa más országaiban hogy alakulnak a benzinárak, vagy hogy a keleti áruk dömpingje hogy árasztja el az országot. Mind közül talán ma mégis a legfontosabb: hányan nem tudják fizetni adósságaikat? Lássuk a grafikonokat!

Késve törlesztett hitelek

 

Az előző évekhez viszonyítva az elkeseredés bizony jogos. Ismerjük az árfolyamokat, a banki konstrukciókat, a buktatókat és most már a számokat is. Az idei év júniusáig sokkal több fennálló mulasztást sikerült produkálni, mint tavaly egész évben és messze még a december!

Üzemanyagárak itthon és külföldön

 

A grafikon megjelenése óta sok változás történt: nem csak a benzinárak nőttek, de a devizaárfolyamok is változtak, azonban a nagyságrendeket így is hűen tükrözi az ábra. Ott loholunk Svájc, Olaszország és Németország sarkában, Csehország és Szlovákia pedig csak hajszálnyira áll tőlünk. És az életszínvonal? Lehet kalkulálni, számolgatni: sehogy sem jövünk ki túl jól az adott helyzetből…

Kínai kapcsolatok

 

A számok növekvő tendenciát mutatnak, viszont az olló is egyre jobban nyílik, ha a magyar kivitel és a kínai behozatal adatait szemléljük és bizony jókora eltérés van a kettő között!

Grafikonok forrása: MTI