Jó üzlet a bútorexport
2011-04-06 15:11
Egyre jobban megy a német asztalosműhelyeknek, bútorkereskedőknek, ugyanis növekszik a kereslet portékáik iránt. Egyelőre nem a belföldi, hanem a külföldi megrendelések húzzák felfelé az iparágat.

A Sedus Stoll például irodai bútorok gyártására specializálódott és Indiából kapja a legtöbb rendelést. Fehér színű íróasztalokat, irattároló szekrényeket, tárgyalóasztalokat állítanak elő, ugyanis Indiában ezt szeretik. Olyannyira sok a munka, hogy a dolgozók folyamatos túlórákkal tudják csak tartani a ritmust. Nem csupán India, hanem Kína, Brazília és Oroszország is fontos felvevőpiaca lett a német bútornak. Ezekben az országokban a gyarapodó középosztály egyre inkább megteheti, hogy drágább, nyugat-európai darabokat vásárol az olcsóbb, ázsiai tömegtermékek helyett.

Hogy mi ebből a tanulság a magyar gyártók számára? Érdemes német gyártók beszállítójává válni vagy közvetlenül a népesebb országokba exportálni. Álláspiaci szempontból pedig az asztalosként továbbra is biztos egzisztenciát lehet építeni, így érdemes ezt a szakmát kitanulni.

 

A teljes cikket elolvashatja a Haszon magazinban,   keresse   az  újságárusoknál!