Energiaszolgáltatás kedvezményekkel? Ilyen is van!
2010-06-21 08:32
Nemrég adtunk hírt egy kis- és középvállalkozásokat érintő energiaipari felmérésről, melyből tisztán kiderült, hogy a 10 főnél kisebb létszámmal működő vállalkozások információhiányban szenvednek e téren, nincsenek igazán tisztában azzal, milyen lehetőségeik vannak. Energiaköltségeik tetemes részét felemészti bevételeiknek, viszont fontos tudni, hogy ezek a költségek több módon is csökkenthetők…

A banki szektor ma már kínál olyan lehetőségeket, melyekkel akár hat százalékkal is csökkenhet a gázszámla, ami igen komoly tételt jelent. Bár elsősorban lakossági ügyfeleknek készülnek azok az ajánlatok, melyekkel egy bank és egy szolgáltató karöltve segíti a fogyasztókat, de fontos kiemelni azokat az egyéni vállalkozókat is, akik bejelentett telephelyként saját lakásukat jelölik meg. Ilyen esetben a rezsiköltség bizonyos százalékban leírható az adóból, így nem mindegy, hogy mennyiről szól a számla.

Természetesen a kedvezmény sohasem jár feltételek nélkül. Az erre jogosító kártya kézhezvétele után (mely egyelőre a Főgáz ügyfeleinek készült) a hat százalék kedvezmény már minden gázszámlára vonatkozik majd, amennyiben azt a kártyához igazított csoportos beszedési megbízással teljesítik. Ha további számláit is hasonló módon szeretné kiegyenlíteni, akkor az összegek után plusz egy-egy százalék írható jóvá. Mindent összevetve egy év alatt jelentős megtakarítás is kikerekedhet belőle anélkül, hogy szolgáltatóváltás történne.

Aki szeretne több információt és bővebb felvilágosítást kapni erről a lehetőségről, ITT mindenre választ kaphat.