Az év beszállítója
2010-11-26 08:48
A Magyarmet Finomöntöde Bt. megkapta az év beszállítója címet a Knorr-Bremse német vállalatcsoporttól. A címért közel száz nemzetközi versenytárssal egyetemben pályázott, akik között voltak magyar, német, osztrák és lengyel vállalatok is. A díj annál is értékesebb, mivel a cég alig egy éve dolgozik a vállalatcsoportnak.

A Knorr-Bremse vállalatcsoport a világ vezető vasúti és közúti haszonjármű fék-, felfüggesztés- és menetdinamikai járműrendszereinek gyártója.

Győri Imre cégvezető szerint az elismerést hibátlan teljesítményük alapján ítélték oda, hiszen a tavalyi év 700 ezer darab vasúti fékalkatrésze között – melyet hatalmas sebességű gyorsvasutakhoz készítettek – egyetlen hibásat sem találtak. Akár 280 kilométeres sebességgel száguldó vonatot képes megállítani az a kis fékalkatrész, amit Himbának neveznek. Ezt a himbát a bicskei Magyarmet Finomöntöde Bt. precíziós öntödéjében állítják elő.

 

A Knorr-Bremse multinacionális cég hamarosan szállítani kezd a japán gyorsvasúthoz, a Shinkansenhez. A japán gyorsvasutak – idáig 280-300 km-es óránkénti sebességre voltak beállítva – most átállnak a 400 km-es sebességhatárra. Ehhez olyan speciális fékrendszerre van szükségük, amelyik áramkimaradás esetén is képes megállítani mechanikusan a száguldó szerelvényeket.

A Magyarmet Finomöntöde Bt. Magyarország vezető precíziós öntödéje, nemzetközileg elismert beépítésre kész komponensek beszállítója, amelyek a feldolgozóipar különböző ágazataiban kerülnek alkalmazásra. A fékbetéten kívül a cég közel kétezer terméket, elsősorban kis és közepes szériájú precíziós öntvényeket és egységeket gyárt. A gyár idei árbevétele várhatóan meghaladja a kétmilliárd forintot.