A munkaerő szabad préda?
2010-12-01 06:41
Cserebere fogadom… Nyárból a télbe, télből a nyárba vándorol a munkaerő, úttörő szerepet vállalva virágzik hazánkban a munkaerőcsere. Népszerűsége olyannyira fellendülőben van, hogy egyre többen vállalják nyíltan: divat lett a dolgozók cserekereskedelme…

A Napi Gazdaság értesülései szerint egyre több vállalkozás vállalja fel az idegenforgalom és vendéglátás területéről, hogy a téli, úgynevezett „uborka szezonban” külföldi munkát biztosítanak munkavállalóiknak.

A szezonális foglalkoztatásnak új lendületet adó szervezett munkaerőcsere egyre nagyobb teret kap Magyarországon, így a tél beköszöntével több száz munkavállaló indul külföldi (német, osztrák, szlovén, francia, olasz, svájci) síparadicsomokba, hogy kiaknázva a tél lehetőségeit csak tavasszal térjen vissza eredeti foglalkoztatójához. Az információkat a nyugat- és a közép-dunántúli regionális munkaügyi központok adatai is alátámasztják, hiszen jelenleg a korábbi éveknél 10-15 százalékkal kevesebb vendéglátó-ipari szakember jelentkezett náluk álláskeresőként.

 

Mind az állam, mind a munkavállalók és munkáltatók részéről az érdekek megegyeznek. Egyre nagyobb az érdeklődés a szervezett, legális munkavállalás iránt, és ez olyan kapcsolatok kialakítására sarkallja az érintetteket, hogy a legjobb szakemberek számára folyamatos és legális foglalkoztatást megtalálják. A síparadicsomokban fontos az olyan munkaerő, mely minden télen vissza tud térni, de tavasszal nem a munkanélküliség csapdájába esik. A magyar vendéglátóiparban tevékenykedő cégeknek ugyanez az érdeke: hogy a már betanított és jó munkaerőnek számító munkavállalók szezonálisan, tavasztól-őszig visszatérjenek dolgozni. A dolgozók és a kormány álláspontja egyértelmű: a munkanélküli-segély helyett fontos a jól fizetett, folyamatos álláslehetőség és ennek egyik alappillére a szezonális „munkaerőcsere” lehet.