Terhek a munkavállalói oldalon: A bruttó bérből levonásra kerülnek az alábbiak: szja 2010 évben az adó alapja a 27 százalékkal növelt jövedelem. Az szja mértéke:0- 5.000.000 Ft : 17 %,...
Ajánlott oldalak
2011-02-11 09:11
Bálint Brigitta
Zsarolnak a multik
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szerint több multinacionális felvásárló cég zsarolja a termelőket és követeli tőlük az árut. A helyzet súlyosabb a vártnál, hiszen a Magosz már a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult, mindeközben pedig a hazai búza rohamos fogyása miatt importra kényszerülünk, ami az egekbe emelheti a kenyér árát.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), mivel szerinte több multinacionális felvásárló cég megzsarolta a belvíz miatt szállítani nem tudó termelőket, és továbbra is követeli tőlük az árut – idézi Jakab István Magosz-elnököt a HVG februári számában.

A gazdálkodóktól mintegy ötvenmilliárd forintra tartanak igényt a termelést előfinanszírozó integrátorok és a kereskedelmi cégek összesen, és teszik ezt szervezetten. Jakab István szerint ugyanis az általuk küldött levelek szinte szó szerint megegyeznek.

 

A követelések ellentmondanak az agrárpiaci rendtartási törvénynek is, ami kimondja, hogy a termelők vis major esetén mentesülnek a már megkötött értékesítési szerződések maradéktalan betartásának kötelezettsége alól. A visszás helyzet miatt ezért a Magosz a Gazdasági Versenyhivataltól vár egyértelmű álláspontot az ügyben.

A helyzetet súlyosbítja az is, hogy a hazai gabona rohamosan fogy és lassan importkészletekre szorul az ágazat. Varga László, a Pékszövetség elnöke a Népszabadságnak tett nyilatkozatában komoly gondokról beszélt: az import miatt 400 forintra is emelkedhet majd a legdrágább, jelenleg 300 forintos kenyerek ára.

Kapcsolódó írásunkat ITT tekinthetik meg az érdeklődők!

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Zsarolnak a multik
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.