A vállalkozás alapításakor a vállalkozást alapítóknak áfa-nyilatkozatot kell tenniük. Az adóhatóság ez alapján határozza meg a vállalkozás adószámát. Ha a vállalkozás alanya az áfának, akkor...
Ajánlott oldalak
2010-07-28 07:02
Majoros-Tóth Orsolya
Zöld iroda: a környezetbarát berendezés
A „környezetbarát iroda” kifejezés általában azt jelenti, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, kevés nyomtatópapírt használunk és takarékoskodunk az árammal. …de lehet ennél többet is tenni a környezetért anélkül, hogy kiszipolyozná a pénztárcánkat a „zöldprojekt”!

Bár a „környezetbarát” kifejezés divatossá vált az utóbbi évtizedben, hazánkban mégis nehéz pénzügyi csőd nélkül követni ezt az utat. Az energiatakarékos égők, optimalizált hatásfokú fűtésrendszerek és szelektív kukák már beivódtak a köztudatba, de van néhány olyan termék, ami még nem foglalta el az őt megillető helyet.

Környezetbarát számítógépek: Mivel ez a cikk nem reklámanyag, nem ajánlunk konkrét márkát. Aki viszont körbenéz a piacon, találkozhat néhány olyan gyártóval, akik különös gondot fordítanak arra, hogy termékeik energiatakarékosan működjenek, valamint ne veszélyes hulladéknak minősüljenek leselejtezés után.

Bútorok préselt papírból, bambuszból, újrahasznosított anyagokból: Szép, egyedi, sőt: az előítéletekkel szemben strapabíró is tud lenni egy újrahasznosított anyagokból készült bútor. A bambusz, a fű-és pálmafélék pedig olyan gyors növésűek, hogy néhány hét alatt egész irodaházak bútorzatát lehetne „kinöveszteni” velük!

Újrahasznosított WC papír: Vajon mekkora erdőt húztál már le életed során a wc-n? …gondolkodj el ezen, és legközelebb vásárolj inkább újrahasznosított papírból készült toalettpapírt.

Tárolódobozok, csomagolóanyagok és tégelyek: Újratölthető kiszerelésben vedd meg, amit csak lehet, méghozzá lehetőleg nagy tételben, mert úgy a szállítás is kevésbé terheli a környezetet.

Nyomtatópatron: Egyenként újratölthető patronokkal működő nyomtatógépet vásárolj, ne pedig olyat, amiből ha egyetlen szín kifogy, az egész palettát cserélni kell!

Újrahasznosított papírból préselt ceruzák: Meglepő, hogy mennyi fát kell kivágni a ceruzák gyártása miatt! Bár hazánkban nem kapni minden sarki boltban ilyet, de ha lehet, inkább újrahasznosított anyagból és ne fából készült ceruzákat használj. (Persze csak akkor, ha használsz egyáltalán ceruzát.)

A felsorolást a végtelenségig lehetne még folytatni. Ön milyen tárgyakat, technológiákat javasol?

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Zöld iroda: a környezetbarát berendezés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.