Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2010-08-30 16:27
Szűcs Ágnes
Zalaegerszegen készül a szilvás gombóc
Újraindítja a tésztagyártást a zalaegerszegi Goldsun üzemben a Zala-Cool Kft. Az energiatakarékossághoz kapcsolódó fejlesztések egy részét már elvégezték az üzemrészlegben, így szeptemberben már a piaci igényekhez igazodva kezdődhet meg a szilvás gombóc, a szilvával és lekvárral töltött tészták gyártása. A kezdeti időszakban 30-40 tonna közötti mennyiség termelését tervezik, de az elkövetkező évben már 700-800 tonna megrendelésére számítanak.
Az üzemrésszel együtt a Goldsun védjegyet is megvásárolta a Zala-Cool Kft., így a termékeket ezzel a márkanévvel dobják a piacra. A Goldsun védjegy évek hosszú során át jelentette a termékek megbízhatóságát, egyenletes színvonalát. Olyan minőségi mutatókkal rendelkezett, amivel a Zala-Cool Kft.-nek élnie kell, tudatta Kiss Viktor, a Kft. egyik ügyvezető igazgatója.

A termeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a cég 19 alkalmazottal két műszakban kezd. A Munkaügyi Központ koordinálja a munkaerő-felvételt. A dolgozókkal határozatlan idejű munkaszerződéseket kötöttek, mely a pályázat lejártát követően is továbbfoglalkoztatást biztosít számukra. Az alkalmazottak kiválasztásánál elsődleges cél a szakértelem volt, ezért a társaság zömében a tésztagyártásban korábban tapasztalatot szerzett munkásokat vett fel. A tervek szerint novembertől azonban már három műszakot indítanak, és akkor kezdődik meg a 3 négyzetméteres hűtőcsarnok beindítása is. Ha ez sikerül, akkor a kft. már 30-35 munkást tud  foglalkoztatni.

A felszámolás alatt álló zalaegerszegi Goldsun 2010 májusában került a Zala-Cool Kft. tulajdonába. A társaság kifejezetten befektetési céllal jött létre; tulajdonosai fejlesztőcégek, ingatlan-szolgáltatási működési területen bejegyzett gazdasági társaságok. A hűtőház működtetését - ami az alaptevékenységükhöz kapcsolódik - eredetileg is a Zala-Cool Kft. vállalta, de a tésztagyártó részleget kezdetben bérleti struktúrában kívánták üzemeltetni. Ez azonban késleltette volna az üzemcsarnok beindítását, ezért a piaci igények kielégítése miatt úgy döntöttek, hogy inkább vállalják a kockázatot, és megkezdik a termelést.

A Goldsun Hűtőipari Rt. felszámolása 2006-ban - a hűtőházban keletkezett tűz után két évvel - kezdődött el, a cég 3 milliárd forintot meghaladó adóssága miatt. A fizetésképtelenség a Carnex-csoport bukása miatt következett be, ugyanis a Goldsun Zrt. kezességet vállalt a Zala baromfi és a Carnex adósságaira.
A felszámolás időszakában kezdődött el a tésztagyártás, a hűtőcsarnokokban nagyrészt a Zala baromfi mélyhűtött termékeit tárolták. A Zala baromfi megszűnése után a hűtőtér kihasználatlanná vált, így a tésztagyártás már nem tudta eltartani az üzemet, ezért 2009 áprilisában leállt a termelés a zalaegerszegi hűtőházban.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Zalaegerszegen készül a szilvás gombóc
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.