Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-08-30 16:31
RogÁ
Víz alatti szálloda víz nélkül
Kiskunhalas helyett Bonyhádon tervez víz alatti luxusszálló építést a Trimp Holding Zrt. A bonyhádi képviselőtestület elvi hozzájárulását adta a Trimp Holding Zrt. korábban Kiskunhalasra tervezett, víz alatti luxusszállodájának beruházásához - mondta Potápi Árpád János, a Tolna megyei város polgármestere.

 

A beruházók korábban kijelentették, hogy 2013-ra 10,5 milliárd forintos beruházásból készült volna el a kiskunhalasi komplexum. A 6 hektáros területre tervezett, 350 vendég fogadására alkalmas négyszintes szálloda megépítéséről azonban a cég bejelentéséig a kiskunhalasi városvezetők nem tudtak. Akkor Lukács László, Kiskunhalas alpolgármestere és országgyűlési képviselője kételkedésének adott hangot, mivel a „városhoz semmilyen engedélyezési kérelem nem jutott el.”

A jelenlegi híradások szerint a Bonyhád alsószéplaki részén létesülő fürdőberuházás melletti területen épülhet fel a szálloda. Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere szerint a beruházó cég elkezdheti a konkrét tervek kidolgozását, és megkezdődhetnek a tárgyalások az önkormányzati földterület megvásárlásáról azzal, hogy október végén hoznak konkrét döntéseket a beruházással kapcsolatban.

Emlékeztetőül: a kiskunhalasi beruházásnál is októberre ígérték az engedélyezési terv elkészítését, a kezdést pedig időjárástól függően még az őszre tervezték, 10,5 milliárd forintból. Kiskunhalason 6 hektárról volt szó, Bonyhádon pedig 7,9 hektár a beruházás területe.10,5 milliárd forintból Kiskunhalason 4 szintesre tervezték a megépítendő víz alatti szállodát, amelynek 3 szintje lett volna víz alatt, Bonyhádon már 5 szintesre tervezik ugyanannyi összeg ráfordításával.

Kökény Béla, a Trimp Holding Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az ötszintes, több mint 28 000 négyzetméter bruttó alapterületű szállodát 10,5 milliárd forintból tervezik megépíteni, a finanszírozáshoz már több mint 10 magáncéggel van elvi megállapodásuk. Pályáznak európai uniós forrásokra is, de csak később, mivel cégük az idén alakult, banki finanszírozást pedig csak a beruházás utolsó harmadában kívánnak igénybe venni.

A tervek szerint a Bonyhádi szálloda 2013 harmadik negyedévének végén nyithatja meg kapuit. A tervező az Incorso Kft. lesz, a tengervizes részek kialakítását pedig a Tropicarium-Oceanárium Kft. végzi. A Trimp Holding tájékoztatása szerint a beruházás területe 7,9 hektár.

Kökény Béla a kiskunhalasi beruházásnál említette, hogy a létesítmény elkészítésével 110 embernek ad lehetőséget munkahelyteremtéshez, Bonyhádon nem eset szó arról, hogy hány munkahelyet jelent ez a térségnek.

Pasaréti Zsolt, a beruházás ötletgazdája, egyben a cég tulajdonosa üzleti titokra hivatkozva a 10,5 milliárd forintos beruházásról csak annyit jegyzett meg, hogy azt az összeget a társaság részvényesei, magyar és külföldi befektetők finanszírozzák.

„A Trimp Holding Zrt. 2010-ben alakult, ...azzal az elhatározással, hogy Magyarország üdülési piacát teljeskörűbbé, különlegesebbé teszi...” - olvasható a cég bemutatkozójában. Az bizonyos, hogy a beruházás különlegessé tenné a helyszíneket, de a nagyközönség kíváncsi lenne arra is, hogyan fognak majd többszintes víz alatti szállodát építeni olyan településekre, amelyeknek se nagyobb tavuk, se folyójuk nincsen.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Víz alatti szálloda víz nélkül
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.