A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-03-19 07:02
Szűcs Ágnes
Visszakérik az uniós agrártámogatást
A tagállamoknak vissza kell fizetniük az Unió kasszájába azokat az agártámogatásra szánt összegeket, melyek felhasználása során nem tartották be az előírásokat.

Összesen 346,5 millió euró agrártámogatást kell visszajuttatni. Magyarország nem áll egyedül a problémával, hiszen számos más tagállam is erre a sorsra jutott (Bulgária, Belgium, Dánia, Észtország, Németország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia és Svédország).

Görögország áll az élen: 105,5 millió eurót kell visszafizetnie a gyapottámogatás és 18,5  milliót az integrált igazgatási és ellenőrzési rendszer hiányosságai miatt. Lengyelországnak 92 millióba kerülnek az agrártámogatási eljárásban ejtett hibák a 2006–2007-ben kapott területalapú támogatásoknál előfordult szabálytalanságok okán. Spanyolországnak 47,5 millió eurót kell visszaszolgáltatni a zöldség-gyümölcs támogatás nem megfelelő finanszírozásából és az ellenőrzési hiányosságokból  kifolyólag. Nagy-Britanniának 14,2 millió eurójába kerül a határidő be nem tartása. Hollandia 10,4 millió euró visszafizetésre kényszerül az expo-visszatérítési rendszer ellenőrzésének elmaradása miatt.

Magyarországot ezekhez az összegekhez képest csekély mértékben büntették: csupán 6 ezer euró visszatérítésére kötelezték. Ennek egy részét vissza is kapja hazánk a kétszeres korrekció alapján elszámolt támogatásként.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Visszakérik az uniós agrártámogatást
Hozzászólások száma: 2 db

Ellácska
2
2010-03-22 12:21:33
jaja
bobó
1
2010-03-21 21:10:52
Kíváncsi vagyok, mennyit kaptak belőle a VALÓBAN JOGOSULT MAGYAR GAZDÁk. és mennyi ment a szocionista elvtárskodás keretén belül a pártkatonák zsebeibe.
 
2018 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.