A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-03-19 07:02
Szűcs Ágnes
Visszakérik az uniós agrártámogatást
A tagállamoknak vissza kell fizetniük az Unió kasszájába azokat az agártámogatásra szánt összegeket, melyek felhasználása során nem tartották be az előírásokat.

Összesen 346,5 millió euró agrártámogatást kell visszajuttatni. Magyarország nem áll egyedül a problémával, hiszen számos más tagállam is erre a sorsra jutott (Bulgária, Belgium, Dánia, Észtország, Németország, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia és Svédország).

Görögország áll az élen: 105,5 millió eurót kell visszafizetnie a gyapottámogatás és 18,5  milliót az integrált igazgatási és ellenőrzési rendszer hiányosságai miatt. Lengyelországnak 92 millióba kerülnek az agrártámogatási eljárásban ejtett hibák a 2006–2007-ben kapott területalapú támogatásoknál előfordult szabálytalanságok okán. Spanyolországnak 47,5 millió eurót kell visszaszolgáltatni a zöldség-gyümölcs támogatás nem megfelelő finanszírozásából és az ellenőrzési hiányosságokból  kifolyólag. Nagy-Britanniának 14,2 millió eurójába kerül a határidő be nem tartása. Hollandia 10,4 millió euró visszafizetésre kényszerül az expo-visszatérítési rendszer ellenőrzésének elmaradása miatt.

Magyarországot ezekhez az összegekhez képest csekély mértékben büntették: csupán 6 ezer euró visszatérítésére kötelezték. Ennek egy részét vissza is kapja hazánk a kétszeres korrekció alapján elszámolt támogatásként.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Visszakérik az uniós agrártámogatást
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.