Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2010-03-04 11:15
mot
Visszabontanák az uszodát!
Végső elkeseredésükben visszabontanák a miskolci Kemény Dénes uszodát az építkezés alvállalkozói. Állításuk szerint 200 millió forinttal tartozik nekik a generálkivitelező, egy debreceni cég. Az alvállalkozók elpanaszolták, hogy az elmaradt fizetés miatt már nem tudnak járulékokat fizetni, többen a csőd szélén állnak.

„Addig semmi probléma nem volt, amíg átadásra nem került, ez sajnos magyar sajátosság, hogy ilyen törvények vannak. Az átadásig minden rendben van, abban a pillanatban, hogy átveszik a munkát, elfelejtenek velünk szóba állni” - mondta Pap Zsolt, az egyik alvállalkozó- Papex Kft ügyvezetője.

Az uszodát tavaly októberben avatta fel maga a névadó vízilabda-szövetségi kapitány. A több mint kétmilliárd forintból épült uszoda költségéből másfél milliárd forint állami támogatás volt. Az építtető – a miskolci önkormányzat képviselője: nagyon sajnálja ami történt, de ők nem tudnak mit tenni, annak ellenére, hogy a vállalkozók még októberben jelezték az önkormányzat felé, hogy gondok vannak a kifizetéssel. Az önkormányzat átutalta a fővállalkozónak az utolsó 700 millió forint részletet. Csath Gábor projektvezető elmondta, hogy az önkormányzat szerződést szegett volna, ha visszatartják a pénzt. „Mi a generálkivitelezőt szerződés szerint kifizettük, elszámolásunkat pedig megtettük az Önkormányzati minisztérium felé, mert az uszoda támogatásból épült, ennek lezárása megtörtént.”

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Visszabontanák az uszodát!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.