Az adójóváírás az adóalap-kiegészítéssel növelt bérjövedelem 17 százaléka, legfeljebb havi 15.100 Ft. A jogosultsági határ évi 3.188.000 Ft, e fölött az adójóváírás csökkentett mértékben vehető...
Ajánlott oldalak
2011-05-04 10:33
BDB
Vissza nem térítendő támogatás a kicsiknek – PÁLYÁZAT
A mikrovállalkozások számára új pályázati kiírások jelentek meg, melyek lehetővé teszik, hogy a legkisebbek akár ingatlanberuházásra is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatásokat.

Az Új Széchenyi Terv keretein belül kerültek kiírása azok a vállalkozásfejlesztési pályázatok, melynek keretein belül a mikrovállalkozásnak minősülő gazdasági  társaságok, szövetkezetek és egyéni vállalkozók igényelhetnek vissza nem térítendő támogatásokat. A pályázatokhoz mindössze tíz százalék önerő biztosítása mellett egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben a piacinál kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitel is társítható, melyre azok a vállalkozások pályázhatnak, kik éves nettó árbevétele az utolsó lezárt üzleti évben nem haladta meg a 200 millió forintot.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 2011-2.1.1/M kódszámú kiírásán és tükörpályázatán, a közép-magyarországi régiós fejlesztéseknek fenntartott, KMOP-2011-1.2.1/M jelű pályázaton vissza nem térítendő támogatásként legalább 1 millió, de legfeljebb 4 millió forintot, míg visszatérítendő támogatásként 1-8 millió forintot lehet igényelni. A kiírás szerint az előbbi összege a megvalósítandó projekt értékének 45 százaléka, míg az utóbbié 60 százaléka lehet – tájékoztatja az érintetteket a Napi Gazdaság.

A pályázatokat év végéig folyamatosan várják, a támogatásokat pedig mérlegelés nélkül, kizárólag a projektválasztási szempontoknak való megfelelés alapján ítéli oda a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Bővebb információ ITT, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján található.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vissza nem térítendő támogatás a kicsiknek – PÁLYÁZAT
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.