a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-03-02 10:33
Majoros-Tóth Orsolya
Világelső a Magyar Pékválogatott
Negyedik alkalommal rendezték meg az olaszországi Riminiben a Sigep Bread Cup versenyét, melyen - a Magyar Pékszövetség támogatásával - részt vett a Magyar pékválogatott: Tukacs Roland, Takó Zoltán és Hársi Norbert csapattagokkal, Jankó Miklós csapatkapitány a Stamag-Ireks Kft vezetőjének összefogásával.

 "Innovatív kenyér": A győztes magyar munka

Ausztrália, Izrael, Szlovénia, Oroszország, Lengyelország, Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Portugália és Magyarország vett részt ezen a világversenyen, ahol a magyar csapat elsöprő sikert aratott. Az induló öt kategóriából három versenyszámban: az innovatív kenyér, díszmunka és a sütemény kategóriában nyertek. (A második helyet Németország, a harmadik helyezést Ausztrália szerezte meg.)

A versenyen a tradicionális kenyér, innovatív kenyér, édesség és díszmunka kategóriában lehetett indulni, de a zsűri egy ötödik kategóriát is díjazott: a versenyzők által elkészített kirakatot. A 14 tagú zsűri mellett a közönségszavazatok (50-50 % súlyozással) döntötték el a végső eredményt „vakon” történő kóstoltatással.

A magyar nyertes innovatív kenyér kategóriagyőztes egy földgömb alakú kenyérszobor, melyet búzacsírával, fokhagymával és zöldfűszerekkel készítették. Különleges levélforma díszítéssel, laza szerkezetével vívta ki az elismerést. A Sütemény kategóriában: egy vajjal hajtogatott , borhabbal töltött, birssel, dióval, grillázzsal és aszúba áztatott szőlővel díszített tésztával nyertek. A sütemény kategória az első díj mellett elnyerte a zsűri különdíját is.

A díszmunka első díját Tukacs Roland művészi igényű kenyérszobra nyerte el, melynek eredeti technikai megoldása a versenytársak körében is feltűnést keltett. A Magyar Pékválogatottat a Magyar Pékszövetség támogatta, a Stamag Ireks Kft, aTuRo's Sütöde és a Leraffre Kft.

- Szűcs Ágnes -

 

 Takó Zoltán, Tukacs Roland és Hársi Norbert munka közben

 

 

 Tukacs Roland és Jankó Miklós

 

 

 Készül a díjnyertes édesség

 

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Világelső a Magyar Pékválogatott
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.