a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-12-30 05:39
BDB
Videós marketingstratégia – érdemes kihasználni!
Az online videofeltöltések szerepe évek óta nagy népszerűségnek örvend. A legtöbb ember a tehetsége csillogtatására, zenehallgatásra használja, és csak keveseknek fordul meg a fejében, hogy a vállalkozások szempontjából komoly marketingértékkel is bír.

A siker kulcsa sok esetben az online médiában van, a kis- és középvállalkozásoknál pedig különösen fontos, hogy minden olcsó és kreatív reklámlehetőséget megragadjanak, hiszen pénzügyi lehetőségeik általában végesek. Míg a multinacionális cégek és nagyvállalatok egyaránt kihasználják az írott és online média lehetőségeit, a televíziót mint reklámközvetítő eszközt, a kisvállalkozások széles körében ez sok esetben megfizethetetlen. Mégis hogy használhatják ki a kisebb társaságok is azt a lehetőséget, melyet az erősen vizuális társadalmunk megkíván? A szélessávú internet elterjedésével az ingyenes videomegosztó portálok (Youtube, IndaVideo, Videa) népszerűsége is egyre nőtt, ezt a lehetőséget kihasználva pedig a kisvállalkozások is széles körben népszerűsíthetik termékeiket, szolgáltatásaikat.

Az NRC piackutató cég egyik tanulmányában rámutatott, hogy hazánkban az internetezők több mint 30 százaléka néz online videót és ez az arány egyre növekszik. Ez az arány az USA-ban 59 százalék.

 

Többségében az ingyenes videókat feltöltő vállalkozások a marketingszempontokat figyelembe véve szórakoztató filmek helyett termékismertetőket, demókat, információs anyagokat oszt meg a nagyközönséggel. A kettő ötvözése révén viszont sokkal nagyobb népszerűség érhető el, főleg ha a videó bemutatja a boltot, a vállalkozás helyszínét, személyzetet, termékkategóriákat is. Természetesen hirtelen népszerűségre nem kell törekedni, az apró lépések is segítségére lehetnek a kisvállalkozásoknak, hiszen weboldalukon megoszthatják, partnereiknek bemutathatják. Nagy nézettségre az úgynevezett „vírusvideók” számíthatnak, amelyet ilyen-olyan okok miatt (pl. mert rendkívül humoros) sokan továbbítják ismerőseiknek, barátaiknak.

Az erős online videomarketinghez elengedhetetlen, hogy ne csak a száraz tényekre szorítkozzon a vállalkozás, a kisfilm legyen szórakoztató és mutasson rá a cég humorosabb oldalára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezzel érhető el a legnagyobb és leggyorsabb népszerűség.

A rossz minőségű, lassan töltődő videókkal nem lehet célt érni, reklámértékük elenyésző. Természetesen a mai készülékekkel és szoftverekkel, és néhány hozzáértő ismerőssel már komoly anyagot is feltölthetünk ezekre az oldalakra.

Az információdömpingben, ami manapság a fogyasztókat éri, könnyen elvesztheti eredeti célját az a vállalkozást, terméket és szolgáltatást népszerűsítő videó, mely rengeteg adatot tartalmaz, egyszerre számos területet kíván bemutatni. Érdemes egy olyan dologra koncentrálni, melynek széles körben való reklámozása a legnagyobb hasznot hozza a vállalkozásnak.

Az internet elterjedésével a marketinglehetőségek is kiszélesedtek, érdemes ezeket kihasználni a kis- és középvállalkozásoknak is, hiszen működésük, versenyképességük szempontjából ezek az eszközök nagyobb eredményhez vezetnek.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Videós marketingstratégia – érdemes kihasználni!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.