Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-06-28 13:33
MTI
Vida Ildikó az APEH új elnöke
Vida Ildikót nevezte ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökének Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

Vida Ildikó vezetése alatt többek között megerősítették a hatóság adónyomozati tevékenységét, valamint jelentősen korszerűsítették az APEH informatikai rendszerét. Az adóhatóság EU-csatlakozásra történő felkészítése is Vida Ildikó vezetése alatt kezdődött meg - írja közleményében az NGM.

 

 Vida Ildikó

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken közölte, hogy lezárult a nemzetgazdasági miniszter által az APEH a Malév egy korábbi köztartozása miatt indított vizsgálat. A nemzetgazdasági miniszter azért indított vizsgálatot, hogy kiderüljön: az APEH elnöke jogszerűen állíttatta-e le a Malév köztartozásának behajtását. Matolcsy György a vizsgálat eredményei miatt hétfő kora reggelre magához rendelte az APEH elnökét, Szikora Jánost, hogy ismertesse vele a még június 18-án elrendelt vizsgálat megállapításait. A nemzetgazdasági miniszter a további lépésekről az APEH elnökének meghallgatása után dönt - állt a pénteki közleményben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a vizsgálat megállapította: azzal, hogy az APEH elnöke leállíttatta a Malév köztartozásának behajtását, sérültek azok az alapelvek, amelyek szerint az adóhatóság a törvényeknek megfelelően gyakorolhatja jogait és teljesíti kötelezettségeit, valamint hogy az adóhatóság minden ügyben megkülönböztetés nélkül köteles eljárni. A vizsgálat megállapította azt is, hogy az elnök intézkedése nyomán jogellenes állapot következett be, hiszen kvázi szüneteltették a végrehajtást.

Cimkék: apeh,hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vida Ildikó az APEH új elnöke
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.