A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-12-03 12:13
BDB
Veszélyes megtakarítások?
A válság időszaka alatt sok magyar elvesztette bizalmát a különböző befektetési formákban, már ha egyáltalán volt mit megtakarítani. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy mind az egyén a vállalkozói szférán túl, mind a vállalkozók felismerik ugyan a hosszú távú céljaikat és azt is belátják, hogy az álmok megvalósulásához pénzre van szükség, de a kockázatvállalástól tartanak. Néhány tippel és ötlettel segítjük Önöket a döntésben…

A szakemberek tapasztalatai alapján a válság, bár egyaránt megviselte az egyént a vállalkozói szférán túl és a vállalkozásokat, mégis pozitív hatást gyakorol a jelenlegi helyzetre, hiszen tudatosabbá tette a megtakarításokat. Az „éljünk a mának” elvet félresöpörve ismét egyre több megtakarítás születik, bár a lehetőségeket a kockázatkerülés beszűkíti. A legtöbben a banki betétekben bíznak és például kevésbé fektetnek be értékpapírba.

A Pécsi Tudományegyetem professzora, Törőcsik Mária vezetésével végzett kutatás szerint az emberek a pénzügyek terén konzervatívak maradtak, a megkérdezettek majdnem fele a biztonságot tartja a legfontosabbnak és csupán 31 százalékuk nyilatkozott arról, hogy az egyik leglényegesebb dolog a hozam.

 

„A válság egyfajta gondolkodásváltozást jelentett, az emberek elkezdtek félretenni, leszámoltak az áruhitelekkel, ugyanakkor felértékelődött a biztonság” – mondta Törőcsik Mária és hozzátette, hogy ez a tendencia valószínűleg jövőre is folytatódik.

A lakosság mellett a vállalkozások is a kisebb kockázatot képviselő megtakarítási formák  iránt érdeklődnek. Népszerű például a fix lekötésű forintbetét,melynek segítségével bármikor hozzáférhetnek a pénzükhöz, ugyanakkor fontos szempont a magas hozam elérése. Ez a likvid befektetési forma előre kiszámítható, kockázatmentes, rövid és hosszú távra is rugalmas megtakarítási lehetőséget biztosít.

 

Azok a befektetési alapok is igen keresettek, melyek lehetőséget biztosítanak az időkorlát nélküli visszaváltásra anélkül, hogy az időközben megszerzett hozam elveszne, illetve melyek esetében a befektetett összeget nem kell lekötni. Ilyen például a Bonitas befektetési alap, melyben a befektetéseket olyan állampapírok és betétek képezik, melyek hátralévő átlagos futamideje jellemzően 30 nap körül alakul és sohasem haladja meg a 45 napot.

A minimális kockázatot képviselő befektetési formákról ITT tájékozódhatnak bővebben az érdeklődők!

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Veszélyes megtakarítások?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.