Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-09-16 08:51
BDB
Veszélyben hatvanezer építőipari cég
Egy 2009-es rendelet értelmében idén január végéig valamennyi építőipari vállalkozásnak regisztráltatnia kellett volna magát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az internetes adatbázis tanulsága szerint csak alig valamivel több, mint 40 ezer cég tett eleget ennek a kötelezettségnek, holott az építőipari társaságok száma csaknem százezer.

A számos cég, akik nem tettek eleget regisztrációs és nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek, nem csak bírságra számíthatnak, de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bevonhatja a társaságok engedélyüket, ezzel együtt eltilthatja őket a tevékenységük gyakorlásától.

 

Bár a megyei kamarák már júniustól megkezdték az építőipari vállalkozások körében az ellenőrzéseket, mégis egyenlőre kevésbé kérik számon a regisztrációs kötelezettséget. Megnyugodni nem érdemes, hiszen ez a tendencia valószínűleg csak időleges és nemsokára a kiskereskedelmi egységekhez hasonlóan a kivitelezések ellenőrzésénél is várható, hogy ez lesz a bírságolások egyik fő alapja. A megfelelő engedélyeken, telephelyen és szakképesítésen túl ez ugyanis az egyik alapfeltétele annak, hogy a vállalkozások építőipari kivitelezést folytathassanak.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Veszélyben hatvanezer építőipari cég
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.