A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-02-18 09:49
Szűcs Ágnes
Versenyhivatal-razzia
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) február 16-án helyszíni szemlét tartott több, az autófényezési üzletágban érintett cégnél, méghozzá előzetes értesítés nélküli A gyanú szerint a vállalatok rendszeresen egyeztettek a fényezőanyagok áráról és az autófényezési szervízdíjakról.

”A GVH 2010. február 16-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a 3M Kft., az Alami Kft., az Auto Finish Kft., az Autocolor Kft., a Duplakk Kft., az Ergolakk Kft., a Kaméleon Mix Kft., a Servind Kft., az Allianz Hungária Biztosító Zrt., a Generali-Providencia Biztosító Zrt., az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint az Eurotax Glass's Kft. és az Európai Autószervizek Magyarországi Egyesülete telephelyein.” - közölte a hivatal.

A GHV közleményében az áll, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a magyarországi fényezőanyag-importőrök egyeztetnek a gépjármű fényező- és segédanyagok áremeléseiről, és az autószervizek biztosításra történő javítás során elszámolható díjainak nagyságáról.

 

 

„A versenykorlátozó megállapodás a GVH gyanúja szerint legalább 2003. óta működik. A felek évente egyszer-kétszer a Fényezési Tanács üléseit használva működtetik a versenykorlátozó megállapodást. A vállalkozások a biztosítókkal és a szakmai érdekképviseletekkel közös megállapodások alapján fényezési árindexet határoznak meg és tevékenységük során ehhez igazodnak. A rendelkezésre álló adatok alapján a fényezőanyag importőrök, biztosítók és a szakmai képviseletek által működtetett Fényező Tanács működtetése alkalmas lehet arra is, hogy csökkentse az új piacra lépők versenyképességét és esetleges piacra lépését.” - olvasható a hivatal közleményében.

A dokumentum felhívja a figyelmet, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti automatikusan, hogy a vádak megállják a helyüket. Az eljárás a helyzet tisztázására irányul.

Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Versenyhivatal-razzia
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.