A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Vegyszerrel a mezőgazdaságért
Negyven évvel ezelőtt – saját igényeik kielégítésére - több mezőgazdasági szövetkezet hozta létre a Hajdú-Bihar Megyei Agrokémiai Közös Vállalatot – tudtuk meg Garzó Gabriella ügyvezető igazgatótól, a Polgári Agrokémia Kft. tulajdonosának – Garzó György – lányától.

„Az Agrokémiai vállalat 1982-ben részvénytársasággá alakult, melyben apukám is részvényessé vált. A kor követelményeként lett kft. akkor már két tulajdonossal. 2006-tól működik a Polgári Agrokémia Kft. családi vállalkozásként. A kft. tevékenysége három fő területre osztható: a szerves trágya szórása, hűtőházi ammónia szállítása és cseppfolyós ammónia injektálása. Sajnos a termelés csökkenése miatt egyre több hűtőház kénytelen bezárni, ezért ennek az ágazatnak a csökkenésével egyenes arányban próbáljuk a mezőgazdasági szolgáltatások bővítésére helyezni a hangsúlyt.”

 

Az igazgatónő elmondta a sikeres.hu riporterének, hogy a szerves trágya adott, az a megrendelő tulajdona, ők csak a szórást vállalják. „A szerves trágya alapvető tápanyagforrása a növénytermesztésnek. A szerves trágya szórás előnye, hogy kompletten tartalmazza az összes tápanyagot, javítja a talaj művelhetőségét, hatását hosszú távon fejti ki, évről évre fokozatosan bomlik le.” Garzó Gabriella hangsúlyozta, hogy mivel az ammóniaszállítás a veszélyes áruszállításhoz tartozik, kizárólag ADR-es vizsgával rendelkező, veszélyes áruszállító teherautó tartálykocsival, speciális nyomástartó edényben szállítják az ország egész területére. Speciális szabályok vonatkoznak a tartályra és a teherautóra is, amelyet a hatóság rendkívül szigorúan ellenőriz.

 

 

A kft. Magyarországon egyedüliként végzi az ammónia injektálást. A cseppfolyós ammónia (82,3 százalékban) nitrogéntartalma rendkívül fontos, mivel a talajerő utánpótlás mellett a talajszerkezetet is javítja. Az ammónia korszerű és koncentrált injektálása a termőföldbe megnöveli a talaj termőképességének megtartását.

„Célunk – mivel a mezőgazdaság a legnagyobb figyelmet igénylő, folyamatosan működő ágazat, a hosszútávú együttműködés alapja a bizalom -, hogy partnerünket pontosan és időben tudjuk kiszolgálni.”

A cég honlapja: www.ammonia.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vegyszerrel a mezőgazdaságért
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.