Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2010-09-28 11:43
BDB
Vége a rettegésnek! Az APEH feladja…
Végéhez érkezett a vagyonosodási vizsgálatok hosszú sorozata. Az adóhatóság a még a folyamatban lévő eljárásokat lefolytatja, de újabb vizsgálatokba már nem kezd, legalábbis nem kampányszerűen. Az APEH eddig egy előre meghatározott esetszámmal dolgozott és a megfelelő teljesítmény elérése érdekében sokszor olyanok is áldozatává váltak ennek, akik a csalás gondolatával sem éltek.

Befejezi a tömeges vagyonosodási vizsgálatokat az APEH, a folyamatban lévő ügyeket még lezárják az adóellenőrök, ám újabb vizsgálatokat nem indít kampányszerűen az adóhatóság - írja a Napi Gazdaság hétfői számában.

Vagyonosodási vizsgálat van, volt és lesz, viszont jelentősen megcsappan a számuk. Egy ideig felsőbb utasításra éves szinten 10.000 vizsgálat lefolytatására kötelezték a hatóságot, míg korábban csupán néhány száz ellenőrzés történt csak. Valószínűleg a közeljövőben ismét erre a szintre csökkenti az ilyen jellegű revíziók számát az APEH.

 

A vagyonosodási ellenőrzések körül mindig fel volt kavarodva az állóvíz és a zavarosban halászók semmi jóra nem számíthattak. Vita tárgyát képezte a készpénzes ügyletek elfogadása és az is, hogy adott életvitelt mekkora összegből lehet fenntartani, a számos panaszos bejelentésről, amikben úgymond „vétlen” állampolgárok vagy vállalkozók estek áldozatul, már nem is beszélve.

Természetesen azt is el kell ismerni, hogy az intézkedés az adózási kedvet jelentősen javította. Míg a 2005-2008-as időszakban az átlagjövedelm 1,59 millió forint volt, addig ez az összeg 1,88 millióra ugrott. A vizsgálaton átesettek körében a 2,6 millió forintos átlag 3,3 millió forintra ugrott – számol be az adatokról a napilap.

2010-ben, kifejezetten a személyi jövedelemadó tárgyában végzett ellenőrzések száma 1.504 volt, ezeknek 80 százalékában tártak fel szabálytalanságokat a revizorok, a ténylegesen bevallott és az ellenőrzés során megállapított adó közti különbözet pedig több mint 15 milliárd forint. Mind az ellenőrzések számában, mind az adókülönbözetek tekintetében a Közép-magyarországi Régió áll a ranglista élén.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vége a rettegésnek! Az APEH feladja…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.