A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2011-03-16 08:19
BDB
Védjük meg a vállalkozásainkat
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) sajtóközleményében tiltakozását fejezte ki a szándékos bérszabályozási eszközök bevezetésének lehetősége ellen, helyette Vállalkozásvédelmi Bizottság létrehozását szorgalmazza.

„A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ellenérzéssel fogadja, hogy a Bér-és adómonitoring bizottság direkt bérszabályozási eszközök bevezetésével fenyegeti az üzleti szféra munkáltatóit. A VOSZ elutasítja annak lehetőségét, hogy parlamenti és kormányzati erők közvetlen módon beavatkozzanak a vállalkozási szektor belső ügyeibe, és kényszerítő eszközöket alkalmazzanak a béremelések megvalósításához” – áll a március 10-én nyilvánosságra hozott közleményben.

 

A szövetség álláspontja szerint a bér munkapiaci kategóriának számít az üzleti szférában és mint ilyen alkalmas a munkavállalók teljesítményének elismerésére, ösztönzésére és differenciálására. A vállalati bérfejlesztéseket pedig nem egy külső erő hatására, hanem a verseny- és jövedelmi viszonyokat figyelembe véve, a foglalkoztatás biztonságát szem előtt tartva hajtják végre. Ennek tudatában írták alá az Országos Érdekegyeztető Tanács ajánlását. Közleményükben a VOSZ kihangsúlyozta, hogy nem minden munkáltatóra, nem minden munkavállalóra vonatkoztatva tették ezt, hanem versenyszféra-szinten!

„Rossz üzenet a monitoring bizottságtól, hogy tizennyolc év szabad és sikeres béralku-mechanizmusának pozitív tapasztalatait figyelmen kívül hagyva ismét a központi bérszabályozás eszközeiben gondolkodnak abban a szférában, ahol az állam (önkormányzat) nem tulajdonos, nem munkáltató. Ezzel az elképzeléssel sértik a vállalkozók önállóságát, veszélyeztetik a meglévő munkahelyeket, az érvényes kollektív megállapodásokat, a béren kívüli juttatások rendszerét és a piacgazdaság működését” – áll a VOSZ közleményében.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Védjük meg a vállalkozásainkat
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.