Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2010-06-27 07:07
Majoros-Tóth Orsolya
Védi az unió a csabait és a gyulait
Bővült az eredetvédett magyar termékek listája: az Európai Bizottság védelem alá vonta a gyulai és a csabai kolbászt. A kilencszáz helyi tradíciójú termék listájára a szegedi és a budapesti téliszalámi, a hajdúsági torma és a makói vöröshagyma mellé tehát ez a két élelmiszer is felkerült.

Mindkét hústermékhez dupla név társul: csabai kolbász és csabai vastagkolbász, valamint gyulai kolbász és gyulai pároskolbász. Azért fontos ezt hangsúlyozni, mert ezentúl csak a bejegyzett vállalkozók írhatják ezeket a megnevezéseket a termékeik csomagolására.

 

Az oltalom nem csak az elnevezést védi, hanem az előállítási technológiát is: csak azok a termelők vonhatók hatálya alá, akik a termékleírásban meghatározott területen és módon állítják elő árujukat. A megjelölést, valamint a vonatkozó közösségi szimbólumot csak a szabályban meghatározott területen, a leírt technológia és ellenőrzési rend szerint előállított terméken lehet feltüntetni. A terméknek meg kell felelnie a termékleírásban meghatározott szigorú minőségi követelményeknek is.

Az eredetvédelemről a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján tájékozódhat bővebben az érdeklődő.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Védi az unió a csabait és a gyulait
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.