Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2010-12-21 09:48
BDB
Vasárnapi munkavégzés korlátozásának következményei
A gazdaság egészére nézve több következménnyel is számolni kell, amennyiben elfogadják a vasárnapi munkavégzés korlátozására vonatkozó törvényjavaslatot. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége levélben fordult a nemzetgazdasági miniszterhez.

Többek között a munkanélküliség növekedésével, az állami kiadások emelkedésével és csökkenő bevételekkel kell számolni a vasárnapi munkavégzés tilalmának bevezetése után, de a MGYOSZ álláspontja szerint a gazdaság versenyképességét is visszafoghatja az unió többi tagállamával szemben.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége levélben fordult Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez a december 13-án az Országgyűlés elé terjesztett, a Munka Törvénykönyvének módosítását, a vasárnapi munkavégzés korlátozását célzó törvényjavaslat ügyében – nyilatkozta a tozsdeforum.hu-nak Dr. Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke.


A szövetség állásfoglalásában kifejtette azokat a következményeket, melyekkel a módosítás elfogadását követően számolni kell, továbbá hangsúlyozták, hogy a törvényjavaslat hazánk versenyképességének visszafogásával is együtt jár. A vasárnapi munkavégzés korlátozása ugyanis munkanélküliséghez vezet, hiszen a kieső bevételeket létszámleépítések kompenzálnák, de mindezzel együtt növekvő állami kiadásokkal is számolni kell.


"A javasolt jogszabályváltozás csökkentheti a foglalkoztatottsági szintet és veszélyezteti a vállalkozások versenyképességét, így sem a vállalkozások, sem a magyar gazdaság szempontjából nem tartjuk indokoltnak a vasárnapi munkavégzés korlátozását" - hangsúlyozta a Tőzsdefórumnak a tervezett intézkedés kapcsán Dr. Rolek Ferenc. A munkaadók a megfelelő, felelős döntés meghozása érdekében ahogy eddig is, a jövőben is készen állnak a szakértői közreműködésre, konzultációra.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vasárnapi munkavégzés korlátozásának következményei
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.