Az adójóváírás az adóalap-kiegészítéssel növelt bérjövedelem 17 százaléka, legfeljebb havi 15.100 Ft. A jogosultsági határ évi 3.188.000 Ft, e fölött az adójóváírás csökkentett mértékben vehető...
Ajánlott oldalak
2011-01-18 15:21
MTI
Vándorúton a Széchenyi terv!
Országjárás kezdődik a jövő héten az Új Széchenyi Terv megismertetésére - közölte a kormányszóvivő. Nagy Anna úgy fogalmazott, az Új Széchenyi Terv gazdái elviszik a tervet azokhoz, akiknek használni érdemes azt.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy 14 pályázatot már ki is hirdettek, amelyek összértéke több mint 570 milliárd forint. A maradék 79 felhívásra március 1-jétől lehet pályázni. Az Új Széchenyi Terv hét, úgynevezett kitörési pontot rögzít. Ezek közül a foglalkoztatással összefüggő pályázatokra több mint 67 milliárd forintot biztosítanak; kiemelt szerepet kapnak azok a területek, ahol alacsonyan képzett munkaerőből nagyon sokat lehet foglalkoztatni - mondta Nagy Anna.

 

Az egészségügyi rehabilitáció, egészségügyi turizmus területére több mint 31 milliárd forint áll rendelkezésre, közlekedésre pedig 641 milliárd. Utóbbival kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, 2030-ra például olyan közlekedési célokat fogalmaz meg a program, hogy az áruszállítás legalább 40 százaléka vasúton, vízen történjen, a fővárosi személyszállításban pedig fele-fele legyen az egyéni és a közösségi közlekedés aránya.

A zöld gazdaságra 120,5 milliárd, a tudomány-innováció területére 72,5 milliárd, vállalkozásfejlesztésre pedig 173 milliárd forint lesz biztosítva. Az otthonteremtést érintően egyelőre még nincsenek konkrét kiírások - jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter múlt hét pénteken mutatta be az Új Széchenyi Tervet.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vándorúton a Széchenyi terv!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.