A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-12-22 13:13
BDB
Van lehetőség a sikerre!
A kis- és középvállalkozások között a nehéz gazdasági körülmények ellenére is vannak, melyek képesek voltak a dinamikus fejlődésre és üzleti sikereket értek el. Hogy mi a titkuk?

Immár harmadik alkalommal adták át a legjobb teljesítményt nyújtó kis- és középvállalkozásoknak a Pegazus díjat, nyertesei között olyan vállalkozással, mely átlagban éves szinten tizenhatszoros árbevétel-növekedést tudott realizálni 2007 és 2009 között. A díjazottak szinte mindegyike az innovációt és a tudatos termékfejlesztés fontosságát szem előtt tartva tevékenykedik és sikereiket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy túlélték azt az időszakot, ahol a kkv-k 88 százaléka árbevétel-csökkenéstől és likviditási gondoktól szenvedett.

A „Feltörekvő” kategória közép-magyarországi nyertese az online fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó Escalion Hungary Kft., a kiemelkedő teljesítmény egyik legfontosabb tényezőjeként a megfelelő piaci szegmens megtalálását is kiemelte.

"A vállalkozás dinamikus fejlődése akkor kezdődött el, amikor elkezdtünk online fizetési tranzakciók kifejlesztésével foglalkozni. Ez jelenleg a helyes út, hiszen világszerte és Magyarországon is egyre gyorsabban terjednek az online fizetési megoldások. Ezen az úton elindulva rengeteg kitartásra és erőforrásra van szükség, mert maga az e-kereskedelem is a legdinamikusabban fejlődő szegmensek közé tartozik" - nyilatkozta a tozsdeforum.hu-nak Rimóczi Oszkár, a cég ügyvezetője, aki az elismerés kapcsán elmondta: "Örülünk a Pegazus díjnak, bízom abban, hogy egyfajta referenciaként is tudjuk majd hasznosítani."

 

Szintén „Feltörekvő” kategóriában díjazták a különféle sütőipari termékek gyártásával foglalkozó Friss és Ropogós Sütőipari Kft.-t, mely a nyugat-magyarországi régió legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta. A vállalkozás 2007-2009 közötti időszakban majdnem hétszeres árbevétel-növekedést realizált. A sikerük kapcsán Ravasz Tibor kontrolling vezető így nyilatkozott: "A kis hozzáadott értékkel, olcsón előállított termékekkel csak ideig-óráig lehet piacon maradni. A megoldás a célzatos, vevőre szabott innováció, termékfejlesztés. Ám a fejlesztési, innovációs források általános célokra való felhasználása, csak mert van pályázati forrás, bűn. Egy-két speciális, vevőnek szánt, orientált fejlesztés a járható út, de ehhez kell egy olyan vevőpartner, aki társunk lehet ebben, nekünk ez megadatott. Ami sikerre visz, az a piac és a termékskála okos diverzifikációja. Nekünk éppen úgy van multinacionális partnerünk, mint kis cégméretű vásárlónk; illetve előállítunk olcsóbb, nagy tömegben gyártható árut és saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értéket tartalmazó speciális terméket is. Így tudtunk óriásit fejlődni, amit mások is észrevettek és díjaztak, melyet ezúton köszönünk. Az ilyen alulról kezdeményezett díjak számítanak számunkra és partnereink számára is leginkább."

A kategória kelet-magyarországi régióbeli nyertese a Kal-System Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltatók Kft., mely gabonadaráló-, takarmánykeverő-, granuláló rendszerek, valamint gabonatároló- és szállító rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A cég 2007-2009 között éves szinten átlagosan megduplázta árbevételét.

A Pegazus díjakat „Piacvezvető” kategóriában is átadták, nyugat-magyarországi régióban első helyezést ért el az STS Group Mérnöki Iroda Zrt., a közép-magyarországi régióból a Prolan Irányítástechnikai Zrt.-t díjazták, a kelet-magyarországi régió nyertese pedig a PR-Telecom Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Van lehetőség a sikerre!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.