Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-08-10 12:27
BDB
Van, akinek vicc az APEH tartozás
Az adóhatóságnak összesen mintegy 212 milliárddal tartoznak a vállalkozások és a magánszemélyek egyaránt. A cégek között többségben a kereskedelmi és szolgáltató társaságok lelhetők fel, de gyakorlatilag valamennyi ágazatban találhatunk adótartozást felhalmozó céget. Az APEH által negyedévente közzétett tartós és folyamatos, 180 napot meghaladó tartozások között több név is meglepetéseket okozott.

A 180 napon túl tartozó adósok listája szerint a vállalkozások 100 millió forintnál, az egyéni vállalkozók és magánszemélyek közül sokan 10 millió forintnál is nagyobb összeggel kurtítják az államkasszát folyamatosan. Ezekkel a küszöbértékekkel számítva a cégek 179,4 milliárdnyi, az egyéni vállalkozók és magánszemélyek pedig 32,7 milliárd forinttal tartoztak június végén, a minimális elmaradt adóbefizetéseik pedig mintegy 212 milliárd forintra rúgtak.

A tartós adósok között több olyan cég is szerepel, melyekkel már találkozhattunk ezen a listán. Ilyen a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. is. Olyanok is akadnak szép számmal, akik vicces, beszédes nevekkel ruházták fel vállalkozásaikat. Ilyenek például a Hasztalan négyes Kft., Agyő Április Szolgáltató Kft. , Bajvan Május Válságban lévő Kft. , Hasitasi Négyes Kft., Sokasara Szaturnusz Kft. is, melyek többsége jelenleg is felszámolás alatt áll.

A listán a furcsa elnevezések mellett több ismert celeb neve is feltűnik (Lang Györgyi, Gáspár Győző) és több olyan személyre is lelhetünk, akik családilag adósodtak el.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Van, akinek vicc az APEH tartozás
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.