Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2011-01-19 09:43
BDB
Változnak a kereskedelmi rendeletek
A Belügyminisztérium honlapján a napokban megjelenő módosító javaslat szerint a továbbiakban változik majd a kereskedelmi egységek és vendéglátóhelyeken tartott ellenőrzések rendje.

Az eddigi szabályozás szerint a kereskedőknek, ill. vendéglátó egységeknek már az ellenőrzéskor be kellett mutatnia az ott található áruk beszerzési bizonylatait. Várhatóan február 1-gyel azonban engedmény kerül a szabálysértési kormányrendeletbe, mely szerint az érintetteknek a revíziót követően még öt nap áll a rendelkezésére a bizonylatok és dokumentumok bemutatására. Amennyiben ez idő alatt az áru származását nem tudják igazolni, továbbra is hatvanezer forint pénzbírságra büntethető a szabálysértés.

 

További változás a rendeletben, hogy a versenytárséval összetéveszthető csomagolású vagy megjelölésű áruk esetében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálódik, ha annak értéke 100 ezer forint alatt van. Amennyiben a bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz érkezik, vagy a szabálysértést az adóhatóság tárja fel, akkor a fogyasztóvédelmi hatóság helyett az ügyben maga jár el és hoz döntést.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Változnak a kereskedelmi rendeletek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.