A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2011-03-09 09:27
BDB
Változhat az áfatörvény és a kisvállalkozások támogatási rendszere
A parlament legutóbbi ülésnapján többek között az áfatörvény és a kkv-k támogatásának módosításáról is szót ejtettek, de általános témaként felvetődött a nemzeti vasúti árufuvarozás és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozása is.

Élőzene áfatartalma

Szatmáry Kristóf államtitkár a hétfői ülésnapon bemutatta azt a törvényjavaslatot, mely csökkentené a vendéglátás keretében, nem nyilvános családi rendezvényen, belépődíj nélküli zenés rendezvényeken az élőzene áfatartalmát. Az államtitkár a javaslatot azzal indokolta, hogy hazánkban nagy hagyományai vannak az élőzenei szolgáltatásnak. Vágó Gábor, az LMP képviselője szerint azonban más módot kell keresni az előadóművészek támogatására, ilyen lehet például a szerzői jogi törvény módosítása, álláspontjával a többi képviselő is némileg egyetértett, több tisztázandó dolgot is felvetettek az üggyel kapcsolatban: nincs hatástanulmány, nincs konkrét számítás, így az sem biztos, hogy 20 százalékkal olcsóbb szolgáltatást hozna az áfatartalom csökkentése és hogy megnőne az igény az ilyen jellegű szolgáltatásokra.

 

Kis- és középvállalkozói szektor támogatása

A kormány a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló törvényt is módosítaná, oly módon, hogy a vállalkozások fel tudják venni az Agrár Széchenyi Kártya által biztosított hitelt. Szatmáry Kristóf a törvényjavaslat bemutatása során elmondta, hogy elsősorban technikai jellegű módosításról lenne szó, ugyanis a Széchenyi Kártya alanyi köre eltér az Agrár Széchenyi Kártya alanyi körétől. Zsiga Marcell fideszes képviselő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tavasszal bevezetésre kerülő hitel összege 500 ezer forinttól 25 millió forintig terjed, a futamidő 3 év és az összeg szabad felhasználású. A felvételével csökkenhet a vállalkozások versenyhátránya, mindezen túl pedig 20 milliárdos forrás válhat elérhetővé. Varga Géza a Jobbik képviseletében elmondta, hogy a módosításokkal ugyan egyetértenek, de a szakmai körök visszajelzéseiből arra következtetnek, hogy a hitelezés a gyakorlatban nem fog működni és a kkv-k alsóbb rétegeinek nem nyújt kellő segítséget.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Változhat az áfatörvény és a kisvállalkozások támogatási rendszere
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.