A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2010-11-16 08:18
BDB
Válságellenes klaszterek
A válság mikro-, kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatásainak kivédése érdekében eddig is sok lehetőséget kihasználtak már a cégek. Egyik ilyen a klaszterbe, gazdasági hálózatba tömörülés, melyben közös érdekeket képviselve, szellemi és kapcsolati tőkéjüket egyesítve összehangolhatják piaci igényeiket és növelhetik versenyképességüket.

A törökbálinti székhelyű Business Destingation Management (BDM) Klaszter 2009-ben kezdte meg működését, mely elsősorban a Közép-magyarországi Régióra koncentrálva, az itt tevékenykedő vállalkozások folyamatosan változó üzleti érdekeinek és igényeinek összehangolását tűzte ki célul. A Klaszter csaknem 26 millió forintos támogatást nyert el a gazdasági együttműködések és hálózatok fejlesztésére kiírt uniós pályázaton, melyből többek között a tagok és az önkormányzatok, illetve egyéb szervezetek közötti kapcsolat megerősödését, gördülékenyebb együttműködésének elősegítését is szeretnék megvalósítani. A további, hosszú távú tervek között a Budapest centralizáció ellensúlyozása is szerepel, csakúgy mint az üzleti érdekérvényesítési előnyök elérése és tartós fenntartása.

 

A BDM különlegessége, hogy tevékenysége nem ágazati, hanem térségi összefogást eredményez, az adott földrajzi terület gazdasági egységeinek, önkormányzatainak tevékenységét, illetve egymással való kommunikációját segíti, melynek eredményeként a vállalkozások folyamatos és naprakész információkhoz juthatnak (pályázatokról, új vállalkozásokról, adók felhasználásáról stb.), melyet rendszeres találkozók, vállalkozói klubok is segítenek.

"Magyarország egyik kiemelt üzleti desztinációjában kialakított klaszter létrehozásával úgy érezzük, sikerült a térség üzleti életét megmozdítani és reméljük, hogy további hatékony munkánkkal a klaszter következő életszakaszába lépve hatékonyan tudja az itt működő vállalatok versenyképességét javítani és a klaszterbe tömörülés előnyeit a válság idején még jobban kihasználni. Bízunk abban is, hogy néhány éven belül még több tagnak nyújthatunk értékes segítséget a térségben." - nyilatkozta Tasi Barbara, klasztermenedzser a tozsdeforum.hu internetes portálnak.

A célok egyértelműek: a helyi beruházásokban, fejlesztésekben előtérbe helyezni a térségi kisvállalkozókat, megismerteti egymással a vállalkozásokat.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Válságellenes klaszterek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.