A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-10-14 10:44
BDB
Válságadó már megint – avagy csapás csapás hátán?
A bankadó után újabb válságadók bevezetését irányozta elő a kormány, mely a távközlési, telekommunikációs és energiaszektort fogja érinteni. A szakértők szerint az új adónemek bevezetése valószínűleg áremelést fog generálni, így ez a kisvállalkozásokat is kellemetlenül érintheti.

„A bankadó után további válságadókat fog bevezetni a kormány: a távközlési és telekommunikációs szektorra, az energiaszektorra és a kereskedelmi láncokra vonatkozóan” – jelentette be Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány budapesti rendezvényén, továbbá hozzátette azt is, hogy a még meg nem kezdett PPP-beruházások is felfüggesztésre kerülnek. Új szerződéseket már nem kötnek, a meglévőket pedig felülvizsgálják. A miniszterelnök tájékoztatta arról is a résztvevőket, hogy november elsejét követően 2011. december 31-ig szüneteltetik a magánnyugdíjrendszerbe folyósított összegek átutalását, ami jelenleg havonta 30 milliárd forintot jelent.

 

Az említett szektoroknak – távközlési, telekommunikációs, energia- – három éven keresztül kell a válságadó terhe mellett tevékenykedni. A bevezetett adók az idei költségvetést 161 milliárd forinttal segítik ki.

A kormányfő a „második akcióterv” mielőbbi beindítását szorgalmazza, ami által előtérbe kerülhet a termelés, a munka, gyökeresen átalakulhat a adózás, a gazdaság szerkezete és szemlélete is. A második akcióterv részleteit hétfőn a parlamentben ismertetik – árulta el a miniszterelnök és hozzátette: „a jövőben a gazdaságpolitika azon alapszik, hogy a sikerhez közös részvétel, ahhoz pedig arányos teherviselés kell.”

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Válságadó már megint – avagy csapás csapás hátán?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.