Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-08-19 08:15
Szűcs Ágnes
Válság a ruházati kiskereskedőknél is
Több mint 13 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi vállalkozások ellen indított felszámolási eljárások száma az első félévben, de többen kértek végelszámolást a cégükre - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisából.A felszámolások hátterében egyértelműen a gazdasági válság okozta keresletcsökkenés, illetve a vásárlási szokások átrendeződése húzódik meg.

A ruházati kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknál a középkategóriás, jobb minőségű termékek körében a legkisebb mértékű a visszaesés, de ezekből is kevesebb fogy.

A legjobban az egyedi ruházati termékeket kínáló üzlet megy, ahol ugyan szintén kevesebb a vevő, ám az itt vásárlók rendszerint többet költenek, mint korábban.

A ruhát és cipőt forgalmazó kereskedők, üzlettulajdonosok, gyártók beszámolója szerint az utóbbi egy-másfél évben fokozatosan zsugorodik a piac. A visszaesés 2008-hoz képest már megközelíti a 20 százalékot, bár területenként jelentősek a különbségek.


Az utóbbi időben több száz ruha- és cipőüzlet bezárására került sor. Ezeknek(,) az üzleteknek a megszűnése a plázákban is nyomon követhető. Ennél csak kisebb mértékben kedvezőbb forgalmúak a frekventált üdülőhelyeken.

Az üdülőhelyek kiskereskedőinek beszámolói szerint az előszezon itt is siralmas volt, de a főszezon forgalma is csak a tavalyi év kétharmada volt. Annak ellenére, hogy a termékek árait nem emelték, sőt állandóan 40-50 százalékos akciókkal próbálták növelni keresleteiket. Olyan is volt, hogy a beszerzési árak csökkentése érdekében távol-keleti nagykereskedelmi cégektől, valamint román és ukrán gyártóktól is vásárolnak.

Nem sokkal jobb a helyzet  az egyre több helyen megtalálható használtruha kereskedésekben sem. Az egyik használtruha-hálózatot üzemeltető Kft. szerint a növekvő beszerzési árak miatt a használt és az új termékek közötti árkülönbség minimálisra csökkent, közben a vásárlók száma is tizedére esett vissza.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Válság a ruházati kiskereskedőknél is
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.