Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-03-31 16:17
Majoros-Tóth Orsolya
Vállalkozás-finanszírozás: kiemelt szerep a Széchenyi Kártyának
Kiemelt szerephez kell jutnia a jövőben is a Széchenyi Kártyának a mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozásában.

„A mikro-, kis- és középvállalkozások segítésében a jövőben is kiemelt szerepet kell kapnia az állami támogatású, kedvezményes hitelt biztosító Széchenyi Kártyának” − mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára kedden egy pénzügyi fórumon, Nyíregyházán.

A szervezet vezetője a Széchenyi Kártya lényegi szerepét a hitellehetőség eddigi eredményeivel és a felhasználás hatékonyságával magyarázta. A nyilvántartás szerint a 2002-ben bevezetett Széchenyi Kártyát az eddigi nyolc év során 168 ezren igényelték, a működő vállalkozások mintegy 20 százaléka váltotta ki. Az eddig kihelyezett hitelkeret több mint 725 milliárd forint.

Dávid Ferenc elmondta, hogy a kártya a halmozottan hátrányos helyzetű térségek kisvállalkozásainak is jelentős finanszírozási lehetőséget biztosít. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például eddig több mint 5 400 vállalkozás jutott hozzá, s vehetett fel összesen 32 milliárd forintot meghaladó kedvezményes kölcsönt. A VOSZ főtitkár hozzáfűzte: a VOSZ és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindenképpen szorgalmazza a hitelkonstrukció továbbvitelét. A szervezet fontosnak találja az állami kamattámogatás mértékének növelését és a meglévő folyószámlahitel mellett beruházási- és forgóeszközkölcsön, valamint faktoring program bevezetését.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vállalkozás-finanszírozás: kiemelt szerep a Széchenyi Kártyának
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.