Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2010-03-26 10:33
Szűcs Ágnes
Vajon jó éve lesz idén a magyar tengernek?
A tavalyi év visszaesése után a Balatoni Fejlesztési Tanács szakemberi szerint az idén növekedni fog a Balatonra látogatók száma. Ennek érdekében átdolgozzák a nagyberuházási terveket. Kisebb fejlesztéseket hajtanak végre több ütemben.

Siófok 4,5 milliárd forintot költ különböző fejlesztésekre, a felújításokra pedig 700 millió forintot fordítanak.  A város főterén új könyvtár épül, a víztoronyból kilátót alakítanak ki. Idén sor kerül a szabadtéri színpad rekonstrukciójára is. A keszthelyi belváros felújítását 2 milliárd forintból kell megoldani, ezt is két ütemben viszik véghez. Átépítik a várkertet, átalakítják a Festetics-kastély környékét. Már elkészült a város Alpha Parkja is. Hévízen is átépítik a belvárost: díszburkolattal fedik be a megújult tófürdőhöz vezető utcákat. Épül egy golfpálya, három szálloda, és két új lakóparkot is szeretnének befejezni a főszezon megkezdése előtt. Balatonfüreden a korábban felújított belvároshoz jól illeszkedik a 14 lakosztállyal és egy különleges wellness részleggel kiegészített Ipoly Residence, mely reményeik szerint már a hónap elején megkezdheti a vendégfogadást. (Az Ipoly Residence tóparti luxusszállót 380 millió forint költséggel egy 120 éves épületből alakították át.) Elkészült a tízezer négyzetméteres Tesco Marina Center is, melyben 30 új üzlet kapott helyett. További idegenforgalmi beruházásokra is számítani lehet.

 A Balaton környékén még mindig problémát okoz a csatornahálózat kiépítésének hiánya, illetve az ehhez kapcsolódó építési tilalom. Illetékesek szerint a csatorna hiánya visszaveti az ingatlanpiacot, és ez negatívan hat az idegenforgalomra is. Számos településnél elhalasztották a tervezett beruházásokat, néhány kisebb önkormányzatnak nem jutott pénze a strandok rekonstrukciójára. (Felszámolás alá került a beruházó Integrál-Hexa Zrt, ezért leállt a Hévíz és Alsópáhok közötti 14 milliárdos wellness hotel építése.)

Sótonyi László, a Balaton Immobilien Kft. értékesítési vezetője összességében idén 5-10 %-os piacnövekedést vár. A szakember szerint elsősorban új építésű, nívós lakásokra, tóparti házakra, telkekre, jó helyen lévő, de elhanyagolt, olcsón megvehető ingatlanokra van kereslet. Az ingatlanpiacon viszont továbbra is túlkínálat van, amihez még hozzáadódnak a télen piacra került kereskedelmi ingatlanok az északi és déli parton egyaránt.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Vajon jó éve lesz idén a magyar tengernek?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.