Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2010-09-08 08:16
BDB
Üzleti partner nagyító alatt
Sajnos több cég elköveti azt a hibát, hogy egy nagyobb eredménnyel kecsegtető üzlet reményében anélkül ír alá szerződést, hogy a partner cég pénzügyi adatait megvizsgálná. Az üzleti kapcsolatok létesítése előtt ennek napjainkban hatalmas jelentősége van, ugyanis csak a múlt évben több mint 250 ezer cég esetében regisztráltak negatív folyamatokat, például APEH- és bírósági végrehajtásokat. De hol nézzünk utána?

Mielőtt üzleti kapcsolatba bonyolódnánk, szerződést kötnénk egy céggel, nem árt, ha saját érdekünkben leellenőrizzük, informálódunk róla. A leggyakoribb lehetőségek között az APEH adószám-felfüggesztési és –törlési határozatok fordulnak elő, illetve az adótartozás ténye, de ez esetben az is lényeges kérdés lehet, hogy az adott céggel kapcsolatban álló főbb partnerek rendelkeznek-e hasonlóval. A lezáratlan büntetőjogi események, folyamatban lévő bírósági végrehajtások, illetve kirótt munkaügyi bírságok is a negatív események listáját gyarapítják, hiszen bármelyik fennállása befolyásolhatja a későbbi eredményes partnerkapcsolatot és lassíthatja, nehezítheti a kifizetések menetét.


Az adóhivatal által elrendelt végrehajtásokról az APEH oldalán kaphatnak a vállalkozások leggyorsabban tájékoztatást, itt azonban csak a legfrissebb ügyeket tartják nyilván. Elévülési időn belüli, korábbi események kutatására céginformációs adatbázisokhoz forduljunk.

Az adóhivatal oldalán több szempont alapján is szűrhetünk, hiszen külön tartják nyilván az adóhiányosok, hátralékosok, a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók, és az adószám felfüggesztése alatt állók  listáját, de például köztartozásmentes adózókról  is találunk nyilvántartást.

Különleges figyelmet igényelnek azok a partnerek, melyeknél már bírósági végrehajtásra is sor került, ugyanis ennek gyakran következménye a fizetésképtelenségi eljárás, felszámolás, és ekkor már csak nagyon kicsi az esélye annak, hogy a pénzbeli kötelezettségek teljesítésre kerülnek.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Üzleti partner nagyító alatt
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.