Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-10-14 08:28
BDB
Üzleti hazugságok
Az üzleti hazugságok kiszűrését már két napos tréning során is elsajátíthatják a vállalkozások vezetői. Az interaktív prezentációkkal, hanganyagokkal, videókkal, illetve szimulációs feladatokkal tarkított képzés során a résztvevők fejleszthetik hazugságfelismerő képességeiket.

Az Üzleti hazugságok elnevezésű tréning megalkotói, Kardos Marcell és Vitézy Péter kiemelték, hogy a tanfolyam alatt a résztvevők a hazugság természetét, okait is megismerhetik, mindamellett, hogy a későbbiekben képesek lesznek azon jelek felismerésére is, melyekből levonható az a következtetés, hogy az üzletfél hazudik.

„A hazugság felismerése az üzleti életben különösen fontos, akár az üzletfelek, beszállítók motivációinak megfejtéséhez, akár új munkaerő felvételekor, illetve a fizetési morál, hajlandóság felderítéséhez” - tette hozzá Kardos Marcell.

 

Végh József kriminálpszichológus - aki nem mellesleg együttműködött a tréning szervezőivel - állítja, hogy a mai üzleti élet alapja, hogy ki hogyan adja el magát. Az álláskeresőket is arra tanítják, hogyan adhatják el jobban magukat, és ezzel gyakorlatilag megtévesztik a leendő munkavállalójukat. Végh József úgy ítéli meg, hogy a tréning hiánypótló az üzleti életben, hiszen a fiatal menedzsereket sem képzik arra, hogy gyorsan és helyesen tudjanak dönteni, és arra sem, hogy kiszűrjék a hazugságokat. Számtalan multinacionális cég alkalmaz fiatal munkavállalókat, ráadásul magas beosztásban, akiknek nincs kellő ember- és önismeretük, elegendő tapasztalatuk.

A tréning ötletgazdái külön hangsúlyozták, hogy a kezdeményezés nemcsak Magyarországon, de Európában is újnak számít. Eddig öt tréning valósult meg a szervezők által, de továbbiakra is van már szerződésük. Bár prémium kategóriás képzések közé tartozik szolgáltatásuk, nagy népszerűségnek örvend.

A tréning honlapján (http://beszedeshazugsagok.hu/) további érdekes tények is találhatók, ahol az érdeklődők a képzésre való jelentkezésen túl ingyenes hírlevélre is feliratkozhatnak.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Üzleti hazugságok
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.