A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2009-11-28 15:16
Majoros-Tóth Orsolya
Uniós fejlesztések vitanapja
Több uniós pályázati lehetőség megragadására ösztönöz Varju Lászó, a fejlesztési ügyekért felelős államtitkár.

A november 15-én, Budapesten rendezett konferencia ugyan az önkormányzatoknak szólt, de a közvetítésükkel hazánkba kerülő pénzekből –kivitelezőként, alvállalkozóként- a hazai cégek is részesülnének. „Az önkormányzatok számára jelenleg is több hazai és uniós forrás áll rendelkezésére. Mára elértük, hogy rengeteg a színvonalas pályázat. Célunk, hogy a lehető legtöbb sikeres és gazdaságilag racionális projekt valósulhasson meg a jövőben is.” – hangsúlyozta az államtitkár.

A vitanapon az önkormányzatok képviselői tájékozódhattak a legújabb uniós pályázati lehetőségekről, és kerekasztal-beszélgetéseken vehettek részt a pályázatírás metódusáról és trükkjeiről.

Varju László hangsúlyozta a konferencián, hogy a gazdasági válság miatt nagyon fontosak a helyi fejlesztések. Az önkormányzatokat arra bíztatta, hogy minél aktívabban éljenek az uniós források nyújtotta esélyekkel, hiszen a megyei és települési önkormányzatok eddig is jelentős szerepet vállaltak a pályázati pénzek bevonzásában. Általuk sok hazai vállalkozó részesülhetett kisebb-nagyobb mértékben az Európai Uniótól érkező támogatásokból. A fejlesztési ügyekért felelős államtitkár ezt a folyamatot szeretné tovább gyorsítani, bővíteni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Uniós fejlesztések vitanapja
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.