Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2009-12-10 12:00
Majoros-Tóth Orsolya
Ültetvény-telepítési támogatás
Hatályba lépett az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az ültetvények korszerűsítéséhez, telepítéséhez nyújtandó támogatásokat módosító jogszabály.

Az EMVA támogatás célja, hogy segítsék a magyar mezőgazdaságban a piaci igényekhez alkalmazkodó, hatékony és minőségi gazdálkodás kialakulását. Ezt ültetvények telepítésével, meglévő ültetvények korszerűsítésével, a fajtaszerkezet javításával szeretné elérni a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium. A 75/2007. (VII. 27.) rendelet ennek elősegítésére született. Az idén november 27.-től életbe lépő 162/2009. (XI. 26.) FVM rendelet pedig módosítja a támogatás igénybevételének feltételeit, a támogatás mértékét, illetve az esetleges jogkövetkezményekkel kapcsolatos előírásokat.

Az ültetvény-telepítési támogatás igénybevételére jogosult lehet az a mezőgazdasági termelő, aki évelő növény termesztésével foglalkozik, illetve vegyes gazdálkodás alágazatba tartozó tevékenységet végez. A támogatás összege évente és ügyfelenként legfeljebb 100 millió forint lehet. (A támogatás összegének egyéb kritériumairól a 75/2007. (VII. 27.) FVM rendelet 5. paragrafusa rendelkezik.) E rendelet alapján a támogatásban részesülő területekre a kötelező termesztésben tartásig e jogcím keretében egy alkalommal vehető igénybe támogatás.

A támogatási kérelmet évente, október 1-31. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, tehát aki idén határozta el, hogy igényelni szeretné, az már csak jövőre pályázhat érte. Jelen változtatások azonban a már folyamatban levő ügyekre is vonatkoznak, így aki érintett az ültetvény-támogatásban, annak érdemes tüzetesen szemügyre vennie a 162/2009. (XI. 26.) rendeletet.

További információ: www.fvm.gov.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ültetvény-telepítési támogatás
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.