A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-07-02 09:14
mot
Újra támad a Pannon Puma?
Viszonylag hamar visszanyerhető a magyar gazdaság lendülete a Századvég Gazdaságkutató Zrt. véleménye szerint. Legújabb elemzésében az intézet 2012-től akár 4 százalék gazdasági növekedést is valószínűnek tart, ami jelentős emelkedés az eddigi 1,4 százalékos eredményhez képest.

Mellár Tamás, a Századvég intézet kutatási igazgatója szerint a foglalkoztatás terén jelentős tartalékokkal rendelkezünk, amelyek mozgósítása érdemi növekedést jelenthet: évi 1,5-2 százalékkal bővülhet a foglalkoztatás.

 Mellár Tamás

„Új gazdaságpolitikára van szükség Magyarországon, amely azonban nem lehet megszorító jellegű, de szigorúan be kell tartania az egyensúlyi követelményeket. Fontos, hogy modernizációs jellegű legyen, és rendszerértékű változtatásokat kell véghezvinnie a nagy elosztási rendszerekben.” - mondta Mellár Tamás az intézet sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte, hogy a tőke, a munka és a technika fejlődésének kombinációjából 3,5 százalék körüli potenciális növekedési pálya határozható meg.

Heim Péter, a zrt. igazgatóságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarországnak tanácsos lenne átvennie a visegrádi országok költségvetési szerkezetét. Ez azt jelentené, hogy egészségügyi és gazdasági célokra több pénzt áldozna a kormány, közszolgáltatásokra és szociális kiadásokra viszont kevesebbet.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. szerint a bankok mérlegeiből állami segítséggel ki kell emelni a kockázatos portfoliók egy részét, és ezzel egyidőben létre kellene hozni egy Nemzeti Eszközkezelő Ügynökséget, amely felvásárolná a bankrendszertől a késedelmes adósok hiteleit és azokat bérbe adná, kedvezményes díj mellett. Ez a rendszer egyfajta védőhálóként működne a bajba jutott adósok alatt. Az intézet az Eszközkezelő Ügynökséget az Írországban már sikeresen működő NAMA mintájára alakítaná ki.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Újra támad a Pannon Puma?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.