Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2010-03-09 09:53
Szűcs Ágnes
Újra feketedik a magyar gazdaság
2006-ban kezdődtek azok a kormányzati intézkedések, amelyek a gazdaság kifehérítését célozták. Az intézkedés mintegy 200-250 milliárd forint többletbevételt jelentett a költségvetésnek. – szerepelt abban a jelentésben, amely a feketegazdaság és a gazdaság kifehéredését vizsgálta.

E szerint a vizsgálat szerint a fehéredés 2008-ban megtorpant, és újbóli beindulása csak további megfelelő intézkedések következtében lehetséges. A különböző kampányszerű ellenőrzések csak a feketegazdaság növekedését gyengítették, de igazi megoldást nem hoztak. A 2008 őszén kezdődő gazdasági válság újra táptalajt adott a feketegazdaság fellendülésének, viszont ennek a folyamatnak a mérése a gazdasági mutatók szabálytalan váltakozása miatt bizonytalanná vált. A szakértői vélemények ennek ellenére a fehéredési folyamat irányát negatívnak ismertették, melynek nagyságrendjét 100 millió forintra becsülték.

Ligeti Csák, a feketegazdaság kifehérítését vizsgáló bizottság elnöke már tavaly ősszel jelezte, hogy a 2006-ban indult gazdasági fehérítő intézkedések szép lassan elvesztették hatásukat. A legnagyobb problémának a fehérítő intézkedések rövid távú, csak tüneteket elnyomó változtatást lehetővé tevő intézkedésben látta. Voltak tartós hatásúak is – az ellenőrzések hatékonysága – de valódi áttörést a közép és hosszú távú intézkedések hozhatnak.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Újra feketedik a magyar gazdaság
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.