A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2011-05-23 15:21
Kis Erika
Újabb konferencia a kkv-kra fókuszálva
Az európai kis- és középvállalkozások előtt álló kihívások helyi és regionális megoldásaira koncentrál a jövő heti uniós konferencia Gödöllőn. Az összejövetel a vállalkozói szellemet és tevékenységet állítja a középpontba.

A kis- és középvállalkozások fontos szerepet játszanak a modern piacgazdaságban. Különösen jelentős hozzájárulásuk a nemzeti össztermékhez és az új munkahelyek létesítéséhez, ezért az Európai Unió is kiemelt figyelmet fordít ezen szektor erősítésére.

A KKV-k erősítésére, a vállalkozói kultúra fejlesztésére és a vállalkozások információhoz való jutásának elősegítésére koncentráltan május 24-25. között kerül megrendezésre a Gödöllői Királyi Kastélyban a Small Business Act 2011 keretén belül a Mobilising SMEs for the Future of Europe című konferencia. A kis- és középvállalkozások fejlesztésére kidolgozott európai kisvállalkozás intézkedéscsomag (small business act - SBA) tagállami bevezetésére fókuszálva a konferencián  bemutatják a legjobb európai üzleti gyakorlatokat is.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára elmondása szerint a kis- és középvállalkozások nélkül nincs kilábalás a válságból. Véleménye szerint a KKV szektor megerősítéséhez a finanszírozási lehetőségek növelése és egy nagy belső piac mellett csökkenteni kell az adminisztrációs és egyéb terheiket, valamint erősíteni kell részvételüket az innovációban. A szektor versenyképességének növeléséhez természetesen elsősorban pénz, likviditás és hitelfelvevő-képesség, valamint pályázóképesség szükségeltetik.

A gödöllői konferencia ad otthont az Európai Bizottság által immár ötödik alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozási Díj (EVD) eredményhirdetésének és díjkiosztójának. Az öt kategóriában a pályázaton 27 magyar vállalkozás indult, melyek közül 17 felelt meg valamennyi követelménynek. Az európai fordulóba a nemzetközi zsűri két magyar pályázót juttatott be:

  • a Hotel Pandát, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, és
  • a Heves Megyei Kereskedelmi Kamara energiatakarékossági programját, amellyel helyi vállalkozások energiafelhasználásának racionalizálását támogatják.

A nemzetközi zsűri tagjaként szerepelt Szöllősi László, a minisztérium vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára, akit Magyarország nemzeti kkv-követeként is bemutatott Cséfalvay Zoltán. Szöllősi László elmondta, hogy feladata az Európai Bizottság és a hazai kkv-k közötti kommunikáció hatékonyabbá tétele lesz. A kormány szándéka összhangban áll az SBA célkitűzéseivel, ami szerint a vállalkozók számára kiszámítható gazdasági, politikai környezet és stabil költségvetési politika megteremtése az elsőrendű feladat, melyhez elengedhetetlen a bürokratikus terhek nagyarányú csökkentése.

A konferenciáról bővebb információt és részletes programot angol nyelven ITT talál.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Újabb konferencia a kkv-kra fókuszálva
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.