Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2011-06-06 07:54
BDB
Újabb három pályázat a vállalkozásfejlesztésért!
Három új pályázati lehetőség érhető el május 30-tól, melyet az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretein belül igényelhetnek a vállalkozások. Pályázni két évig folyamatosan lehet, melyre összesen 19 milliárd forint áll rendelkezésre.

„Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” pályázat
Kódszám: GOP-2011-2.2.1, illetve KMOP-2011-1.2

A pályázat célja, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemteremtő képességét erősítse azáltal, hogy az információs és kommunikációs technológiai megoldásokat hatékonyan alkalmazzák.

Támogathatók továbbá a modern vállalat irányítási és termelési környezet kialakításához kapcsolódó komplex vállalati és szervezeti infokommunikációs fejlesztések. A GOP-2011-2.2.1 kódszámú kiírás esetében 9 milliárd forint áll rendelkezésre 2011-13 között. A KMOP-2011-1.2.5 kódszámú felhívás keretében idén 1,8 milliárd forint keretösszegben van lehetőség projektötletek benyújtására a Közép-magyarországi régióban. A pályázatok beadására 2011. július 1-től 2012. december 31-ig lehetséges.

„Környezeti célú fejlesztések” pályázat
Kódszám: GOP-2011-2.1.4

A pályázat olyan technológiafejlesztésekre nyújtható be, melyek által közvetlenül is csökkenhet a környezeti terhelés. A támogatás azon túl, hogy kimutatható eredményeket követel az energia-, víz-, és egyéb nyersanyaghasználat tekintetében, ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a vállalkozások tudatosan beépítsék a környezettudatosság elveit működésükbe. A pályázatokat 2011. július 1-je és 2012. december 31-e között várják, melyekre 9 milliárd forint áll rendelkezésre.

„Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása” pályázat
Kódszám: GOP-2011-3.4.1

A támogatás célja olyan alkalmazás-szolgáltató központok létrehozása, melyek professzionális informatikai alkalmazásokat, mint szolgáltatást nyújtanak a kkv-k számára. A pályázat közvetve támogatja azon kis- és középvállalkozásokat, melyeknek saját beruházásból nem, vagy csak komoly anyagi támogatások révén sikerülne belső folyamataikat informatikai alkalmazásokkal támogatni. A támogatási konstrukció keretében 1 milliárd forint áll rendelkezésre két évre.  Projektötletek 2011. július 1-től 2011. augusztus 31-ig adhatók be.

A pályázatokról bővebb információt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, ITT kaphatnak az érdeklődők.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Újabb három pályázat a vállalkozásfejlesztésért!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.