A távmunka és az e-munka fogalmát egymást helyettesítve is szokták alkalmazni, az e-munka azonban tágabb értelemben használatos. Az e-munka defiiálásának szükségessége azt a jelenséget ragadja ki,...
Ajánlott oldalak
2010-04-22 14:33
Majoros-Tóth Orsolya
Új telephelyek kialakítása
Egyre-másra nyílnak az ipari parkok és üzleti negyedek az ország különböző pontjain, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére talpon maradt vagy most induló vállalkozásokat területükre csábítsák.

Az ipari parkokkal szembeni legfontosabb követelmények közé tartozik az infrastruktúra minél jobb kiépítése, a logisztikai lehetőségek széles tárháza és a bérleti (vagy vételi) díjak összege.

Ezúttal a Borsod megyei Sajószentpéteren nyílik gazdasági központ uniós támogatással a régi üveggyár helyén. A 666,4 millió forintos beruházás kapcsán Markó Gábor, a Sajó-Glass ügyvezetője kijelentette, hogy raktárak építésével, irodák és gazdasági épületek kialakításával akarják újra életre kelteni a tíz éve bezárt komplexumot.

A leendő ipari parkban kis- és középvállalkozásoknak, illetve nagy munkaerőigényű cégeknek kívánnak telephelyet biztosítani a beruházók. A tízhektáros terület, mivel korábban is ipari tevékenység folyt rajta, megfelelő szintű közüzemi ellátottsággal bír, és iparvágány is fut rajta.

A két ütemben végrehajtandó fejlesztés határideje másfél év, fő célja pedig Sajószentpéter térségében a foglalkoztatási arány javítása.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új telephelyek kialakítása
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.