Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2011-05-24 08:37
BDB
Új tartozáskiegyenlítő szolgáltatás indul
Több európai országban, köztük Magyarországon is, új szolgáltatást vezetnek be, melynek segítségével a vállalkozások a múltban keletkezett lejárt követeléseiket a jelenben fennálló tartozásokra fordíthatják.

A HONEM tartozáskiegyenlítő rendszer június 30-án indul és fő célja a lánctartozásokból, körbetartozásokból keletkező problémák enyhítése.

„A tartozások gyakran egy irányba mutatnak, így azokat nem lehet kompenzálni. A nevadai székhelyű P2P Money cég által kidolgozott szolgáltatás lényege, hogy a vállalkozások egy internetes rendszerben rögzíteni tudják elismert, ki nem fizetett követeléseiket, a HONEM rendszer pedig kapcsolatot keres a számlák között, és összevezeti a tartozásokat valamint követeléseket, így a lánctartozás enyhülhet” - ismertette Németh Szabolcs, a P2P Money Europe Inc. vezérigazgatója szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Mivel hazánkban a lánc- és körbetartozások összege elérheti az ezermilliárd forintot is, így nagy szükség van az új rendszer bevezetésére, annál is inkább, mivel ez főként a mikro-, kis- és középvállalkozásokat érinti. A HONEM rendszerben a még le nem járt számlákat is fel lehet vezetni, de lehetőséget biztosít arra is, hogy felszámolás és csődeljárás alatt álló vállalkozások is használják.

A szolgáltatás ingyenesen áll a vállalkozások rendelkezésére, mindössze a tényleges kompenzáció után kell fizetni 1 százalékos díjat. Az ügyfelek az interneten és a partnerirodákon keresztül is csatlakozhatnak a rendszerhez. Hazánkban mintegy 100 irodát lehet majd felkeresni a HONEM-mel kapcsolatban, június 30-tól közülük már 70 üzemel majd.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új tartozáskiegyenlítő szolgáltatás indul
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.