Jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek a következők az ásványolaj, alkoholtermék, sör, bor, pezsgő, köztes alkoholtermék, dohánygyártmány. Az adót a termékek importálásának időpontjában vagy...
Ajánlott oldalak
2011-02-14 11:54
BDB
Új Széchenyi Terv: sokan nem is pályázhatnak!
A kormány ígért, a kkv-k reméltek: mégis vannak olyan vállalkozások, akik az Új Széchenyi Tervben sem juthatnak fejlesztési forrásokhoz. Igény lenne ugyan rá, de a szabály, az szabály…

A vidéki települések vállalkozói az Új Széchenyi Terv keretein belül sem juthatnak sokszor fejlesztési forráshoz, ugyanis az ötezer fő alatti településeken lévő kkv-k továbbra sem pályázhatnak a kiírásokra. A válság ellenére talpon maradó vállalkozások nagy része már fejlesztene, ha pedig nem tud, akkor a szektortól várt munkahelyteremtés is csak várat magára.


Azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik nem vehetnek részt a pályázatokon, sovány vigasznak bizonyul a pályázati rendszer számtalan előnyös változása:

  • egyszerűbb pályázati beadás
  • az eddigi 28 jogosultság helyett csak egyet kell beadni
  • 70-80 oldalas adatlapok helyett 8 oldal is elég lesz
  • a 700 soros adatmezőt 150-re csökkentették
  • a mellékletek számát 10 alá szorítják
  • a nyilatkozattétel egy lapos lesz
  • a kormányablakok szolgáltatásait is igénybe lehet venni segítségként, és még sorolhatnánk.

A napokban Molnár Ágnes államtitkár az Új Széchenyi Terv kapcsán tartott előadást Győrben, ahol a nagyszámú hallgatóságnak az előnyök mellett arról is beszámolt, hogy tisztában vannak a pályázati rendszer hátrányaival is: a kistelepüléseken tevékenykedő vállalkozók nem vehetnek részt a fejlesztési pályázatok kiírásán.

Tompáné Balogh Mária beledi polgármester kérdésére az államtitkár elmondta: „A Széchenyi-tervben jelenleg szereplő, első körös pályázatok sok olyan elemet tartalmaznak, amelyet örököltünk, amelyen nem tudunk változtatni. Ilyen az, amit polgármester asszony is említett. Sajnos így van, de megpróbálunk tenni valamit a helyzet javítása érdekében."

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új Széchenyi Terv: sokan nem is pályázhatnak!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.