A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2011-04-07 11:03
BDB
Új sarc a kereskedelmi láncokra
Válságadó ide, válságadó oda, a nagy kereskedelmi láncok még mindig nem nyugodhatnak meg, ugyanis a kormány várható intézkedései között újabb pénzeket vonna el a multinacionális cégektől. Az élelmiszerágazat szereplőire kiróható kamarai tagdíjakból elsősorban a kisvállalkozókat segítenék.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tervei szerint az új agrárkamarai törvényben kötelező kamarai tagságot írnának elő az élelmiszerágazat szereplőire, beleértve termelőket, feldolgozókat, kereskedőket is. Az előterjesztés szerint az évi bruttó egymilliárd forintot meghaladó árbevételű cégeknek bevételük két ezrelékét kell tagdíjként megfizetni, ami nagyobb forgalmú kereskedelmi láncok esetében már nagyobb tételnek számít: a Népszabadság számításai szerint csak a kiskereskedelmi szektor nagyobb vállalkozásaitól kb. hárommilliárd forint körüli összeg folyna be a kamarához.


A napilapnak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, gyanújuk szerint lényegében egy bújtatott agrártámogatásról van szó. Az élelmiszerágazatban keletkező jövedelem egy tetemes részét újraosztanák az ágazat kisebb szereplői között. Vámos György szerint azonban ez az elképzelés nemcsak a versenyképességi követelményekkel, hanem az uniós joggal is ellentétes lehet. A szakminisztérium a lapnak hangsúlyozta, hogy egyelőre még egy formálódó, belső tervezetről van szó, a tárca által elfogadott, végleges javaslat április végén kerül társadalmi egyeztetésre.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Új sarc a kereskedelmi láncokra
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.